Luni, 10 iulie, începe admiterea la Universitatea Tehnică din Iași

Luni, 10 iulie, începe admiterea la Universitatea Tehnică din Iași

Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași a anunțat implementarea unui sistem nou de admitere, prin care candidatul se poate înscrie la oricâte facultăți și specializări dorește cu un singur dosar și plătind o singură dată taxa de admitere. Înscrierile încep luni, 10 iulie.

Candidații se pot înscrie și de acasă completând un formular online (https://www.admitere2017.tuiasi.ro/).

Cu ajutorul formularului online, viitorii studenți pot bifa, în ordinea preferințelor, toate facultățile și toate specializările la care vor să se înscrie și pot alege dacă vor să intre în concurs și pentru locurile la taxă (în cazul în care nu prind un loc la buget) sau doar pentru locurile bugetate.

Sistemul de admitere implementat de Universitatea Tehnică va asigura o distribuție echitabilă a studenților pe locurile facultăților, ținând seama de ordinea opțiunilor acestora. Distribuția pe locuri se va face în timp real și va putea fi urmărită pe site-ul Universității, în perioada 10 – 31 iulie.

Absolvenții de liceu din Republica Moldova și Ucraina sunt scutiți de taxa de admitere și primesc o noapte de cazare gratuită în Campusul „Tudor Vladimirescu” în momentul în care vin să se înscrie.

Candidații care au optat pentru completarea formularului online, trebuie să vină apoi cu dosarul cu acte la facultatea unde au prima opțiune, abia atunci fiind considerați înscriși în totalitate. Candidații care completează formularul dar nu aduc dosarul nu intră în concurs.

Anul acesta, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași scoate la concurs 3.703 de locuri pentru studiile de licență.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.