Luptă crâncenă între femeile social-democrate pentru un loc în Parlament

Luptă crâncenă între femeile social-democrate pentru un loc în Parlament

Realizarea listelor pentru alegerile parlamentare din iarnă a deschis un adevărat câmp de luptă în PSD. Dacă bărbaţii îşi rezolvă mai uşor disputele, bătaia cea mai grea pare să fie pentru locurile destinate femeilor.

Favoritele pentru un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaţilor sunt Cristina Nichita, Mihaela Ivancia şi liberala, scuzaţi, social-democrata Camelia Gavrilă.

Citeşte şi „Popa, dezastru la comunicarea online”

Cristina Nichita, deşi părea că îşi doreşte foarte mult să îşi continue activitatea de la Camera Deputaţilor, şi-a cam asumat deja pierderea bătăliei. S-a implicat destul de mult în viaţa de partid, chiar dacă nu întotdeauna foarte eficient sau cu folos. Apatia din ultima perioadă ar putea fi cauzată şi de problemele de familie pe care Nichita le-a avut şi care au culminat cu despărţirea de Tudor Vericeanu, fostul arhitect şef al Iaşiului. Această despărţire în prag de campanie ar putea să îi aducă Cristinei Nichita suficiente buline negre pe planul imaginii, astfel încât să nu mai fie considerată de colegii de partid drept favorită pentru un nou mandat de parlamentar.

Venită de doi ani în sânul PSD, Camelia Gavrilă nu şi-a făcut simţită prezenţa în rândul activului de partid, acesta fiind principalul motiv pentru care este contestată, din ce în ce mai vehement, de mai vechii partidului. O recomandă însă faptul că este inspector şef al ISJ, dar şi profesor în învăţământul liceal de foarte mulţi ani. Despre omul Camelia Gavrilă nu putem spune foarte multe, părerile fiind extrem de împărţite şi nu ne putem baza foarte mult pe bârfe, zvonuri, chicoteli. Singurul lucru pe care ni l-au putut spune sursele noastre despre şefa ISJ este că îi plac sau cel puţin îi plăceau foarte mult bijuteriile de la Coriolan.

Despre Mihaela Ivancia, ce-a de-a treia pretendentă pentru un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaţilor, ştim că este un vechi activist al PSD, fiind preşedinta femeilor social-democrate ieşene, dar şi vicepreşedinte OFSD la nivel naţional. Ivancia este cadru didactic în învăţământul universitar, dar şi Prodecan al Facultăţii de Zootehnie. Despre omul Mihaela Ivancia putem spune doar ce vedem pe contul său de Facebook, şi anume că se implică foarte mult în acţiuni sociale, dar şi că îi plac foarte mult pantofii coloraţi!

Suntem tare curioşi care vor fi criteriile pe care le va folosi Mihai Chirica pentru a alege între cele trei. Va alege gândind ca un şef de partid şi alegând un om despre care ştie că va rămâne loial partidului sau va alege din postura de Primar care lasă la o parte binele partidului şi nu doreşte decât să scape cât mai rapid cu putinţă de unul dintre consilierii locali incomozi?

Citeşte şi „Domnule preşedinte interimar al PSD Iaşi, permiteţi-ne să vă informăm!”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.