Magazinele lui Dorin Cocoș, scoase la vânzare

Magazinele lui Dorin Cocoș, scoase la vânzare

ANAF va scoate la vânzare magazinele din Bucureşti deținute de Dorin Cocoş, în încercarea de a recupera mita de 9 milioane de euro, primită de acesta în dosarul Microsoft 1.

Cocoș, fostul soţ al Elenei Udrea, câştigă lunar 30.000 de euro din închirierea acestor 14 magazine. Licitaţiile vor avea loc în a doua jumătate a lunii august.

Dorin Cocoș se află acum în penitenciar, după ce în toamna anului trecut a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul Microsoft 1.

Judecătorii l-au găsit vinovat pe Dorin Cocoş că a primit 9 milioane de euro mită (peste 40 de milioane de lei).

Dorin Cocoş a luat banii ca să-i ajute pe intermediarii Microsoft să încheie contracte cu statul, la preţuri foarte mari.

Spaţiile comerciale, în majoritate foste alimentare comuniste, sunt închiriate de Cocoş unor bănci, saloane de înfrumuseţare, săli de jocuri sau supermarketuri.

Cel mai ieftin spaţiu comercial scos la vânzare de ANAF este pe Şoseaua Ştefan cel Mare nr 5 – 75.000 de euro.

În total, magazinele lui Dorin Cocoş valorează 2,7 milioane de euro, adică aproape 11 milioane de lei. Dacă nu se vând din prima, preţul scade cu 25%, apoi cu 50%.

De la cei 4 condamnaţi din dosarul Microsoft, statul trebuie să recupereze 80 de milioane de lei. Până acum, s-au recuperat doar 13 milioane de lei, deoarece Dumitru Nicoale, zis Niro, a plătit de bună voie mita primită: peste 12 milioane de lei. Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, şi fostul ministru Gabi Sandu nu au plătit nimic.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.