Măi, Mariusică, măi, de ce nu te laşi tu de politică?

Măi, Mariusică, măi, de ce nu te laşi tu de politică?

Vă rog curmaţi-i chinurile lui Marius Bodea! Indiferent cât se screme să nu înşele aşteptările PNL şi să se dovedească un candidat viabil pentru Primăria Iaşi, Mariusică o face de oaie!

O postare de Ziua Îndrăgostiţilor de pe pagina sa de Facebook arată că sărăcuţul Marius Bodea este pregătit mai mult să se îndrăgostească decât se devină un bun administrator al Iaşiului. Dar, să vedem ce a scris Bodea: „În bugetul Primăriei Municipiului Iaşi pentru anul 2016, pentru un leu alocat la secţiunea investiţii se alocă 5 lei la secţiunea funcţionare. Noi, la IASI Airport, am reuşit ca în 3 ani să generăm venituri astfel încât nu mai avem nevoie de bani publici pentru funcţionare. Principiile eficienţei, seriozităţii şi rigurozităţii se pot aplica oriunde! SE POATE şi ALTFEL!”

Măi, Mariusică, măi, dar chiar ai ajuns să nu mai faci diferenţe dintre mere şi pere? Îţi spunem noi: merele sunt alea mai rotunde, iar perele sunt fructele alea mai lungueţe şi mai zemoase… Cum să compari tu funcţionarea unei Primării cu funcţionarea unei regii autonome sau a unei societăţi comerciale? Ia spune tu, cum poate să funcţioneze o unitate administrativ-teritorială fără bani publici? Că tot vrei să ajungi primar al Iaşiului… Ia povesteşte-ne şi rupe gura târgului…

Până te clarifici tu, îţi spunem noi că, indiferent câţi bani aloci pentru investiţii, pentru funcţionare tot „5 lei” o să dai… Dintr-un motiv simplu: este vorba despre un aparat pentru a cărui funcţionare ai nevoie de un anumit număr de oameni, care nu pot fi plătiţi chiar oricum (doar lucrează la stat)! Iar „funcţionare”, nu ştiu dacă îţi dai seama, înseamnă şi consumabile, şi întreţinere, şi… etc etc.

Dacă spuneai că ar fi necesar să se încaseze mai mulţi bani la bugetul local astfel încât să se poată face alocări mai mari pentru investiţii, te-am fi crezut! Chiar dacă, la un moment dat tot te-am fi întrebat dacă nu cumva intenţionezi să măreşti taxele şi impozitele!

Dacă spuneai că vrei să aduci mai mulţi investitori la Iaşi, poate-poate te credeam… din nou!

Dar, măi Mariusică, cum ar putea face Primăria Iaşi să genereze venituri cu care să-şi acopere cheltuielile de funcţionare, să facă investiţii şi, în acelaşi timp, să nu crească taxele şi impozitele? Te rugăm nu spune că se pot atrage fonduri europene, că nu se vede legătura!

Crezi că o primărie poate funcţiona pe principiile unei societăţi comerciale? Ei, Mariusică, dacă tu crezi asta, mai bine lasă-te de administraţie şi apucă-te de sărbătorit Dragobetele, pentru că Sf Valentin tocmai a trecut!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.