Mai multe nereguli găsite de inspectori în cazul surpării din CUG

Mai multe nereguli găsite de inspectori în cazul surpării din CUG

Inspectorii în construcţii au constatat mai multe nereguli la şantierul din CUG, unde, săptămâna trecută, a avut loc, în vecinătate, o surpare de pământ.

Inspectorii au identificat neconformităţi atât în ceea ce priveşte întocmirea documentaţiei tehnice, cât şi în privinţa modului în care au fost executate lucrările. În ambele cazuri, amenzile pot ajunge până la 40.000 lei.

Potrivit inspectorilor, investitorul nu a asigurat o documentaţie completă, aşa cum se impune de către reglementările tehnice în vigoare. Acesta nu a întocmit expertiza geotehnică şi raportul de monitorizare geotehnică a execuţiei. De asemenea, au fost identificate deficienţe în ceea ce priveşte activitatea dirigintelui de şantier, aspecte ce ţin de verificarea şi corelarea documentaţiilor tehnice.

Alte nereguli au fost constatate în cazul lucrărilor de construcţii, nefiind respectate soluţiile tehnice şi tehnologiile de execuţie prevăzute în proiectul de excavaţie şi monitorizare incintă.

Mai mult, executantul a efectuat lucrări cu nerespectarea unor reglementări tehnice.

Verificările inspectorilor au fost făcute după ce a fost înregistrată o tasare pronunţată cu evoluţie rapidă a trotuarului adiacent săpăturii generale pe latura de vest în afara limitelor şantierului de la 0 la 50 cm în zona maximă, pe o lungime totală de aproximativ 50 m.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.