Mai mulți pasageri pe Aeroportul Iași în aprilie

Mai mulți pasageri pe Aeroportul Iași în aprilie

În luna a prilie a acestui an, traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional Iași a fost de 92.522 de călători.

Numărul de pasageri a fost cu 6 % mai muare decât în aceeaşi perioadă a lui 2017, 87.850 de călători, şi cu peste 50 % mai muare comparativ cu aprilie 2016. Faţă de luna precedentă (81.707), creşterea este de peste 10.000 de pasageri, respectiv de 14 %.

„Le mulţumim tuturor celor care au ales să călătorească prin intermediul nostru“, a declarat Monica Nichituş, directorul provizoriu al Aeroportului.

Șefa aeroportului a amintit și de deschiderea celor şase destinaţii noi sau suplimentare la începutul lunii iulie – Dortmund, Malmö, Salonic, Paris-Beauvais, Eindhoven, Bruxelles-Charleroi şi Billund.

Aceste zboruri, anunţate încă din august 2017, vor fi efectuate de Wizz Air, companie care va detaşa în acest scop încă o aeronavă la „baza“ din Iaşi şi care va trece pe primul loc între operatori, ca număr al destinaţiilor (15).

De menţionat în orarul de zbor al aerogării ieşene că au apărut deja cursele spre destinaţiile estivale (Antalya, Rodos, Corfu etc.), astfel că în unele zile sunt deja 20 de plecări – la care se adaugă zborurile charter.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.