Mai puține ajutoare de încălzire în Iași

Mai puține ajutoare de încălzire în Iași

De la începutul derulării acţiunii privind acordarea ajutoarelor, Direcția de Asistență Comunitară (DAC) Iași a înregistrat pentru încalzirea locuinței, pentru sezonul rece 2017-2018, 2.816 de solicitări din partea ieșenilor. Numărul este în scădere în ultimii ani, în anul 2012 fiind peste 10.000 de solicitări.

1.686 de cereri au fost depuse pentru încălzirea locuinței cu agent termic în sistem centralizat, de la beneficiarii de contracte individuale, precum și de la majoritatea asociațiilor de proprietari.

Cererile pentru acordarea de ajutoare de încălzire a locuinței cu gaz metan s-au depus 736 de solicitări, iar alte 93 de dosare au fost prezentate pentru încălzirea locuinței cu energie electrică și 480 de cereri pentru acordarea de ajutoare pentru încălzirea cu lemne.

Din acest an, ajutoarele pentru încălzire vor fi înlocuite de suplimentul de locuire, o componentă a venitului minim de incluziune. Pragul de venit maxim pentru a primi ajutorul scade, iar valoarea subvențiilor va crește pentru unii. Venitul maxim trebuie să fie de 600 lei/lună/membru de familie și câte 300 de lei/lună/fiecare membru de familie în plus, adult sau copil.

Pentru persoanele singure, pragul maxim va fi la 800 de lei/lună.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.