Mai puține ajutoare la încălzire la Botoșani

Mai puține ajutoare la încălzire la Botoșani

Numărul botoşănenilor care beneficiază de ajutoare la încălzire este în scădere față de anii trecuți, când Modern Calor raporta peste 3.000 de ajutoare. În această iarnă, beneficiază de sprijin din partea statului 1.471 de persoane.

Acordarea ajutoarelor nu este condiţionată de datoriile existente la furnizorul de agent termic şi apă caldă, respectiv la asociaţiile de proprietari. Totodată, au dreptul la ajutor la încălzire şi botoşănenii care locuiesc cu chirie în apartamentele ANL.

Serviciul Public Local de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Btooşani a primit 95 de cereri de ajutoare pentru lemne (două fiind respinse deoarece solicitanţii nu se încadrau în criteriile de acordare), 568 de cereri din partea celor care îşi încălzesc locuinţele cu surse conectate la reţeaua de gaz metan (16 fiind respinse) şi 21 de cereri de la botoşănenii care folosesc pentru încălzire aparate electrice. Totodată, au primit ajutor pentru lemne şi cei 120 de botoşăneni care beneficiază de ajutor social.

Primesc ajutor la încălzire familiile care deţin o singură locuinţă, un singur autoturism mai vechi de 10 ani, nu au terenuri intravilane (mai mari de 1.000 de metri pătraţi în zona urbană, mai mari de 2.000 de metri pătraţi în mediul rural), nu au depozite bancare mai mari de 3.000 de lei. Venitul minim pentru acordarea ajutorului trebuie să fie mai mic de 786 lei net/pe membru de familie, limita la celelalte categorii fiind de 615 lei net.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.