Mai puțini bani pentru Universitatea „Al. I. Cuza“

Mai puțini bani pentru Universitatea „Al. I. Cuza“

Toate universitățile din Consorțiul Universitaria, care au criticat în dese rânduri derapajele guvernelor PSD în politica educațională, primesc din septembrie mai puțini bani de la stat pentru licență.

Dintr-un total de 56 de universități de stat, sunt penalizate la buget doar 8: Universitatea din București, ASE, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea de Vest din Timișoara (membrele consorțiului), precum și SNSPA, Academia Națională de Informații Mihai Viteazul din București – care își înjumătățește numărul de locuri în anul I, și Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov.

Ministerul Educației a publicat repartiția preliminară a granturilor pentru studii universitare de licență (adică a numărului de locuri în anul I la locurile bugetate) organizate la forma de învățământ cu frecvență, finanțate de la bugetul de stat în anul universitar 2018 – 2019.

Singurele universități care primesc mai puține locuri de la stat, față de anul trecut:

  1. Universitatea din București: va avea din septembrie un total de 4.250 de locuri pentru anul I (cu 60 de locuri mai puțin ca anul trecut)
  2. Academia Națională de Informații Mihai Viteazul din București: total de 40 de locuri (cu 43 locuri mai puțin ca anul trecut)
  3. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca: total de 4.790 de locuri (cu 29 locuri mai puțin ca anul trecut)
  4. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași: total de 3.400 de locuri (cu 25 de locuri mai puțin ca anul trecut)
  5. Academia de Studii Economice din București (ASE): total de 2.750 de locuri (cu 20 de locuri mai puțin ca anul trecut)
  6. Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București (SNSPA): total de 735 de locuri (cu 15 locuri mai puțin ca anul trecut)
  7. Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov: total de 159 de locuri (cu 12 locuri mai puține ca anul trecut)
  8. Universitatea de Vest din Timișoara: total de 2.105 de locuri (cu 10 locuri mai puțin ca anul trecut)

Universitățile care formează Consorțiul Universitaria sunt: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara și Academia de Studii Economice din București.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.