Manifestație de susținere a șefei DNA, la Iași

Manifestație de susținere a șefei DNA, la Iași

Câteva zeci de persoane au manifestat duminică seara în Piața Unirii din Iași.

Mesajele celor adunați în Piața Unirii erau de susținere a Laurei Codruța Kovesi și a DNA.

„Susținem L.C.K. și DNA“ și „Vrem o Românie europeană“ au fost mesajele ieșenilor care s-au adunat în centrul orașului.

Curtea Constituţională a precizat în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

„Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.