Mare atenție, șoferi! Norma la ridicat mașini: 10 pe zi!

Mare atenție, șoferi! Norma la ridicat mașini: 10 pe zi!

Peste 160 de şoferi au fost nevoiţi, în luna decembrie, să achite o taxă pentru a-şi recupera autoturismul parcat neregulamentar.

Potrivit unui raport al Poliţiei Locale, la sfârșitul anului trecut au fost ridicate 164 de maşini. Având în vedere că luna decembrie  a avut doar 17 zile lucrătoare, în care Primărie ridică maşini, reiese astfel o medie zilnică de ridicări de aproape 10 maşini.

Această activitate a generat municipalităţii venituri de peste 70.000 lei la bugetul Servicii Publice Iaşi, instituţie subordonată municipalităţii şi responsabilă cu ridicarea maşinilor. De menţionat că taxa pentru recuperarea unui autoturism din baza SPI ajunge la 430 lei.

În perioada următoare, poliţiştii locali, cei care au responsabilitatea de a solicita intervenţia SPI, spun că vor acţiona cu prioritate pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

„Lucrătorii instituţiei noastre vor acţiona în apropierea unităţilor de învăţământ şi intersecţii, ocazie cu care vor dispune cu prioritate ridicarea autoturismelor parcate pe trecerile pentru pietoni. Acest lucru se impune din cauza faptului că autoturismele staţionate pe trecerile pentru pietoni reprezintă un pericol real pentru persoanele care se angajează în traversarea străzilor“, a precizat, într-un comunicat, Poliţia Locală.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.