Marele Gheţău şi sursa de… inspiraţie!

Marele Gheţău şi sursa de… inspiraţie!

În era înghiţitului pe nerăsuflate, orice prostie pe care o debitează unul devine cuvânt de lege pentru cel care-l ascultă. S-a dus vremea când o informaţie era verificată din 3 surse, ziariştii din ziua de astăzi ajungând să creadă orice tâmpenie, dacă ea este spusă, credibil, de un senator, un director, un candidat….

Pe 20 aprilie, fiind un cititor constant al tuturor ziarelor şi blogurilor din Iaşi, am rămas puţin surprins de modul în care „bătrânul” ziarist Florin Gheţău scria pe tentativa lui de site cu litere de-o şchioapă: „Lui Chirica nu i-a mai ieşit strategia cu confiscarea redeschiderii Palatului Culturii. Evenimentul are loc pe 5 mai, în prezenţa premierului Cioloş”. Gheţău, ca orice ziarist din ziua de astăzi, a primit un comunicat de la senatorul Varujan Vosganian şi fără să-l mai ducă mintea să-şi pună două întrebări, a publicat informaţia ca fiind adevărată. Dacă îi trecea prin cap şi dacă mai îndeplinea şi condiţia să nu aibă urechile pe aceeaşi axă, ar fi sunat la Palatul Culturii şi ar fi aflat (ceea ce se ştia de săptămâni), că inaugurarea oficială va avea loc pe 25 aprilie, atunci când vor veni la Iaşi şi premierul Cioloş, şi ministrul Culturii! Repet, dacă îi trecea prin cap.

Te-ai fi aşteptat de la Florin Gheţău, jurnalist cu state vechi, să gândească de două ori când scrie un lucru. În realitate însă, de la un om care a lucrat numai la ziare falimentare (Monitorul sau Jurnalul de Est) nu te prea poţi aştepta să înţeleagă ce presupune meseria de ziarist.

Şi ca să demonstreze că este bine informat până la capăt, acelaşi Florin Gheţău a publicat, tot pe 25 aprilie, pe pagina sa de Facebook următorul text: „Aud ca semnaturile pentru candidatura lui Nichita la Primaria Iasi au fost deja stranse”. Pe bune? Ai auzit tu asta, măi Gheţau? De unde? Nu ne dai şi sursa?… Aşa ca să credem şi noi tâmpeniile în care doar tu crezi…

Îmi cer iertare dacă dumneavoastră nu l-aţi citit până acum pe Gheţău şi l-am făcut celebru, dar trebuia totuşi să-l scoată cineva din anonimat!

PS. De când îi face Varujan Vosganian programul lui Dacian Cioloş?

Un comentariu la "Marele Gheţău şi sursa de… inspiraţie!"

  1. Paul   21/04/2016 at 6:32 am

    Ghetau a avut-o invitata in emisiune chiar pe directoarea de la Palat, care nu a putut da un raspuns clar privind deschiderea… ca depinde de Ciolos, ca trebuie sa vorbeasca si Chirica, desi nu a avut nici un merit in renovarea Palatului…. ba e pe 27 cum anuntase initial, ba e pe 5 mai ca sa prinda Chirica campania (cacofonia e intentionata) , ba acu e pe 25 ca poate vine Ciolos…. o brambureala tipica bahluiana….

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.