Marele şef de trib PNL Costel Alexe a obţinut un scor istoric la Iaşi

Marele şef de trib PNL Costel Alexe a obţinut un scor istoric la Iaşi

Tânăr politician de Iaşi, deputat la al doilea mandat, a fost ales şef peste PNL-ul judeţean. Ce l-a calificat? Greu de spus. Cert este că, ajuns şef de trib, Alexe vrea acum să fie oleacă de şefuleţ şi pe la Bucureşti (adică vicepreşedinte)…

Haideţi să apelăm puţin la istorie. În urma alegerilor din 2016, PNL a obţinut la nivelul judeţului Iaşi 32,62% din totalul consilierilor locali şi 12 consilieri judeţeni dintr-un total de 37. La nivelul municipiului Iaşi, PNL a obţinut 8 consilieri locali, în condiţiile în care PSD a obţinut 14! Tot la alegerile din 2016, PNL a reuşit să câştige 30 de primării din 98! La parlamentarele din iarna lui 2016, PNL a obţinut, tot la nivelul judeţului Iaşi, 20,07% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 19,41% din voturi pentru Senat!

Se poate observa clar un trend descendent înregistrat de PNL între localele din iunie şi parlamentarele din decembrie. Lucru absolut firesc dată fiind degringolada care a domnit în sânul partidului. Ca lucrurile să fie şi mai clare şi să înţeleagă toată lumea cam unde a ajuns acest partid, la parţialele din 11 iunie 2017, din comuna Şipote, candidatul PNL a obţinut 18,3% dintre voturi, adică mai puţin decât candidatul PMP, care a ajuns la 24,5%.

Mai pe scurt, trendul descendent al PNL Iaşi a continuat. Singura schimbare majoră între decembrie 2016 şi iunie 2017? Faptul că PNL Iaşi are un nou lider judeţean, în persoana lui Costel Alexe. Lider este impropriu spus, pentru că PNL nu mai este un partid veritabil de la plecarea lui Cristian Adomniţei. Este doar un trib, de dimensiuni reduse, cu multe fracţiuni, în care fiecare se crede mai deştept decât celălalt şi unde şef a ajuns un tinerel care, îmi pare rău pentru votanţii PNL, habar nu are pe ce lume trăieşte.

Citeşte şi Încearcă deputatul PSD Silviu Macovei să-l „lucreze” pe Nichita?

În mod normal, fiind proaspăt ale şef la judeţ, Alexe ar fi trebuit să direcţioneze toate resursele partidului spre alegerile de la Şipote, în condiţiile în care au fost singurele de la Iaşi. Este clar că nu s-a întâmplat acest lucru (scorul obţinut este mai mult decât ruşinos), fapt care demonstrează că marele şef de trib Alexe este total cu… vaca sau cu mărul (încă nu ştim dacă tribul este de vânători sau de agricultori)!

Oricum, mândru de rezultatul obţinut la Şipote, Alexe s-a gândit că ar putea fi şi vicepreşedinte la nivel naţional… Motiv pentru care nu putem decât să-i urăm succes şi să sperăm că PNL nu va muri la fel de repede ca PNŢCD…!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.