Maricel Popa a pus un subprefect urmărit penal?

Maricel Popa a pus un subprefect urmărit penal?

Săptămânalul „7 Est” publică un articol în exclusivitate în care prezintă fotocopiile unor ordonanțe semnate de procurori ieșeni în care se arată că împotriva Valentinei Iosub a fost începută urmărirea penală în două dosare de corupție.

Valentina Iosub a fost înscăunată recent subprefect al Județului Iași, fiind propusă și susținută de Maricel Popa, șeful interimar al PSD Iași și președinte al Consiliului Județean Iași.

„În dosarul înregistrat la DNA Iași cu nr.57/P/2015, Valentina Iosub este cercetată împreună cu fostul soț, Costel Iosub, pentru abuzuri în vederea obținerii unor fonduri europene  În celălalt dosar, Valentina Iosub este cercetată de asemene alături de soț, acuzațiile la adresa celor doi fiind inclusiv de furt din bani publici”, se arată în articolul publicat de „7 Est”.

Faptele cercetate au fost săvârșite în perioada în care Valentina Iosub și Costel Iosub conduceau Primăria Tătăruși, Valentina Iosub în calitate de secretar și Costel Iosub în calitate de primar. Primul dosar a fost înregistrat în anul 2012 la DNA Iași. În anul 2013 a fost declinat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, care la rândul său l-a declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani. În acest dosar a fost începută urmărirea penală la data de 7 ianuarie 2015 de către Liviu Beceru, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani. Acuzațiile care se aduc soților Iosub sunt grave.

În celălalt dosar de corupție care-i vizează pe soții Iosub a fost începută urmărirea penală chiar de DNA Iași la data de 5 noiembrie 2015. Pentru că a fost de asemenea declinat și acest dosar se află în cercetări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani la același procuror care instrumentează dosarul penal prezentat mai sus.

„Dispun disjungerea și declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani în vederea efectuării de cercetări cu privire la activitatea presupus infracțională a numiților Iosub Costel, primar al comunei Tătăruși, Iosub Valentina-secretar al comunei Tătăruși, Dima Gheorghe-viceprimar al comunei Tătăruși (activitate descrisă în cuprinsul actului de sesizare cu privire la care  prin ordonanța din data de 5.11.2015 s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu”, se arată ordonanța emisă de Florin Bogdan Munteanu, procuror șef al DNA Iași, în data de 19.10.2016 în dosarul nr.57/P/2015.

Vezi întregul articol AICIordonanta-dna-pg-2

Sursa foto: 7 Est

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.