Maricel Popa, acuzat că este „rupt de realitate” și cu „tendințe megalomanice de ctitor”

Maricel Popa, acuzat că este „rupt de realitate” și cu „tendințe megalomanice de ctitor”

Într-o luare de poziție de miercuri, 2 august, Romeo Vatră, consilier județean și vicepreședinte PNL Iași, îl trage de urechi pe Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, pe care-l consideră „rupt de realitate” și cu „tendințe megalomanice de ctitor”!

„Partidul Național Liberal salută obținerea licenței pentru parcul industrial de la Lețcani, dar dorim să îi atragem atenția Președintelui Consiliului Județean (Maricel Popa – n.r.) că acest parc nu este primul din Iași, după cum a afirmat. Îi aducem aminte că în județul Iași există Parcul Industrial de la Miroslava, care a obținut licența în anul 2015 și are la ora actuală asigurată infrastructura rutieră și utilitățile prin eforturile primarului liberal Dan Niță și Consiliului Local Miroslava”, spune liderul consilierilor județeni PNL.

Romeo Vatră îi pune la dispoziție președintelui Maricel Popa și date concrete despre proiectul Parcului Industrial de la Lețcani, amintindu-i că „a demarat în septembrie 2013, odată cu solicitarea Președintelui Consiliului Județean Iași din acea perioadă, Cristian Adomniței, către Consiliul Local Lețcani, prin care se cerea punerea la dispoziția Consiliului Județean Iași a unei suprafețe de teren necesare realizării parcului industrial.

Demersurile ulterioare au evoluat fără întârzieri până în luna iunie 2014, când a fost refuzat avizul de la Direcția Naționala de Drumuri și CNADNR, pe motiv că există o suprapunere a terenului destinat parcului industrial cu breteaua de legătură a drumului național E585, cu traseul viitoarei autostrăzi Iași-Târgu Mureș și cu centrul de întreținere al autostrăzii. Astfel, proiectul a fost blocat din iunie 2014 până în februarie 2016, dată la care a fost primit acordul CNADNR la dezmembrarea terenului destinat parcului industrial, astfel încât să nu mai existe suprapunerea și să se facă un alt PUZ pe suprafața rămasă. Din suprafața inițială de 30 ha, au mai rămas disponibile pentru parc 18 ha. PUZ-ul pentru suprafața rezultată a durat până în luna octombrie 2016”.

Vicepreședintele PNL Iași încheie, carcaterizându-l cât se poate de plastic pe „ctitorul” Maricel Popa:

„Aducem în atenția publică aceste date concrete și reale pentru a amenda tendințele megalomanice de ctitor pe care le manifestă actualul președinte al Consiliului Județean Iași, complet rupt de realitate și indiferent la eforturile predecesorilor săi, ale angajaților din Consiliul Județean, ale consilierilor județeni și, nu în ultimul rând, ale primarului liberal Stelică Turcu și Consiliului Local Lețcani, datorită cărora s-a concretizat acest nou parc industrial, important pentru realizarea de noi locuri de muncă și pentru creșterea economică a județului”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.