Marius Bodea: „În ultimii ani, Conest a câștigat 28 contracte publice cu Primăria Iași“

Marius Bodea: „În ultimii ani, Conest a câștigat 28 contracte publice cu Primăria Iași“

Deputatul PNL Marius Bodea îi cere primarului Chirica să prezinte relația sa cu firma de construcții Conest S.A., în condițiile în care acesta refuză cu obstinație să pună la dispoziția consilierilor locali liberali și implicit opiniei publice, toate contractele acestei firmei cu municipalitatea și toate actele adiţionale pentru fiecare contract, cu specificarea obiectului actelor adiționale.

„De când Mihai Chirica a venit în Primăria Iași prin transfer de la firma S.C. Conest S.A, unde a lucrat ca inginer, peste 60% dintre contractele de lucrări de infrastructură ale Primăriei Iași au fost derulate cu această firmă. Mai exact, Conest S.A. a câștigat în ultimii ani 28 contracte publice cu Primăria Iași, cu o valoarea totală de 175.320.840,48 lei. Dacă adunăm și contractele publice de infrastructură ale Primăriei pe care această firmă le-a câștigat prin asociere cu alte firme de construcții (lucrările de modernizare a Splai Bahlui – Mal Drept – 37 milioane lei, Contractul de lucrari de modernizare și reabilitare pe axa Sud, cuprinsa intre Podu Ros – Nicolina-CUG – 57 milioane lei, lucrările de reabilitare pentru un lot de străzi din Iași  – 12.7 milioane lei, contractul de lucrări pentru extinderea și modernizarea sistemului de termoficare – 67,6 milioane lei, lucrările de realizare a pasajului Octav Băncilă – 85 milioane lei), ajungem la o sumă de aproximativ 450 milioane lei. Adică 100 milioane euro, ceea ce înseamnă cam 80% din valoarea totală a contractelor de lucrări de infrastructură din ulimii ani derulate de Primăria Iași”, a spus Marius Bodea.

Președintele organizației municipale PNL Iași, Marius Bodea, a spus că este o practică a Primăriei Iași ca fiecare contract derulat cu Conest S.A. să fie majorat prin acte adiționale.

„Tot mai multă lume comentează că această firmă a fost favorizată de către conducerea Primăriei Iași, formula magică fiind adiționarea contractelor, astfel încât valoarea cu care au fost câștigate inițial licitațiile a fost mult mărită. Este o formă de dezavantajare a celorlalți competitori care participă la licitație. Practic, se prezintă oferte financiare cu sume mici, se  câștigă licitațiile, iar apoi Municipalitatea  aprobă prin acte adiționale, suplimentarea sumelor cu care au fost cîștigate licitațiile”, a mai spus Marius Bodea.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.