Marius Bodea prezintă o radiografie a guvernării PSD

Marius Bodea prezintă o radiografie a guvernării PSD

Marius Bodea, deputat PNL de Iași, a realizat o scurtă radiografie a guvernării PSD de până acum, cu cifre seci, dar extrem de elocvente.

Iată ce spune Marius Bodea acum, la începutul unei noi sesiuni parlamemntare:

„Noua sesiunea parlamentară găsește România cu o economie fragilizată, prizonieră intereselor PSD de a subjuga economia prin măsurile cu care încearcă să mențină pacea socială și să cumpere diverse categorii de alegători.

Cheltuielile publice sunt scăpate de sub control. 80% din ceea ce încasează statul român se duce pe cheltuieli fixe (pensii, salarii, cheltuieli cu menținerea aparatului funcționăresc etc.).

Înainte de guvernarea PSD, aceste cheltuieli erau de 67%. Evident, au fost mutilate cheltuielile pentru investiții.

Din fondurile de coeziune la care România are acces, în valoare de 21 miliarde euro, guvernul Tudose a reușit să absoarbă doar 3,58 mil. euro.

Guvernul PSD a majorat accizele cu 20%, iar costurile acestei măsuri vor fi suportate de cei care câștigă cel mai puțin, pentru că vor crește, în principal, prețurile la alimentele de bază.

Guvernul PSD, parcă dorind dinadins să ucidă micile afaceri, a introdus și măsura unică în lume cu TVA defalcat. Această măsură va secătui întreprinderile românești de resurse și va mai include încă un nivel birocratic, care înseamnă timp, cheltuieli și nervi.

Guvernul PSD ia de la cei care nu au, prin supra-impozitarea muncii angajaților part-time, pentru ca a lor clientelă care cheltuie banii din educație și sănătate în interese private să aibă acces la resurse.

Dacă tot se laudă cu creștere economică record, PSD nu ne spune de ce trebuie să mai crească taxele și impozitele și de ce încasările la buget sunt mai mici decât anul trecut? Mai mult, disperarea de a strânge bani la buget, inclusiv prin naționalizarea pilonului II de pensii, mă face să cred că de fapt această creștere economică este doar în scripte, neregăsindu-se în economia reală.

Iar faptul că avem deficit record, de aproape 3%, în condițiile în care PSD clamează peste tot creștere economică, reprezintă o altă dovadă că totul este o minciună, o poleială cu cifre furnizate de instituții aservite PSD pentru a masca o realitate crudă: economia României suferă din cauza politicilor proaste ale PSD”!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.