Marius Bodea: „Primăria Iași cheltuie un milion de euro anual pe festivaluri și sărbători și atrage 0 turiști străini la în oraș”

Marius Bodea: „Primăria Iași cheltuie un milion de euro anual pe festivaluri și sărbători și atrage 0 turiști străini la în oraș”

Deputatul PNL de Iași Marius Bodea a vrut să ne demonstreze ieri că ne înșelăm și că el chiar spune ceva prin comunicatele pe care le transmite. În parte i-a ieșit… Pentru că suntem de acord cu el: Iașiul este varză în privința atragerii turiștilor străini!

Iată ce zice Bodea:

„Iașiul atrage, anual, 28.352 turiști străini, pe când Brașovul 65.000, Clujul și Sibiul câte 46.000, iar Timișoara 50.000 de turiști străini!

Aceste statistici ale Institutului Național de Statistică (INS), dureroase pentru orașul nostru, arată foarte clar că milioanele de euro cheltuite an de an de Primăria Municipiului Iași pe tot felul de festivaluri, sărbători sau chermeze publice nu aduc beneficii comunității în ansamblul ei și nu atrag turiști străini, ci sunt mijloace primitive de propagandă electorală și de a mulțumi categorii de cetățeni care votează PSD.

În 2016, pentru organizarea Festivalului Internațional al Educației (FIE), organizarea Sărbătorilor Iașului, organizarea Sărbătorilor de Iarnă, Primăria Municipiului Iași a cheltuit 1 mil. euro, din bani publici. În urma acestor evenimente, 0 turiști străini au raportat cei de la Primărie că au venit în Iași.

Doar la Untold, la Cluj, au venit mai mulți turiști străini decât au venit în Iași în tot anul!

Acest lucru arată că, la Iași, totul este o bălăcăreală locală, prin care firme căpușă care gravitează în jurul Primăriei și categorii de cetățeni ținute captive de către PSD beneficiază de așa-zisele festivaluri și chermeze organizate pe bani publici.

De aceea, Primăria trebuie să renunțe în a mai organiza festivaluri și trebuie să lase locul operatorilor privați să se ocupe de acest lucru. Administrația locală trebuie doar să încurajeze, să sprijine și să susțină evenimentele și festivalurile private. Realitatea ne arată că de orice se ocupă conducerea Primăriei Iași, o face prost, cu 0 rezultate și cu multă risipă!”

P.S. Domnule Bodea, doar noi scriem „Iașiul”! În general, toți ieșenii sau cei care au legături cu frumosul nostru oraș scriu „Iașul”!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.