Marius Bodea vorbește despre aeroportul „Omega Tehnoton”

Marius Bodea vorbește despre aeroportul „Omega Tehnoton”

PNL Iași vrea ca interviurile pentru ocuparea posturilor de membri în Consiliul de Administrație la Aeroportul Iași să fie filmate și transmise pe Internet, iar consilierii județeni să fie prezenți fizic, ca observatori, la aceste interviuri.

Cam asta ar fi concluzia conferinței susținute joi, 24 august, de Marius Bodea, deputat de Iași și fost director al Aeroportului Internațional Iași, și Romeo Vatră, consilier județean PNL.

Marius Bodea și Romeo Vatră au tras un semnal de alarmă în privința faptului că „PNL Iași se va implica activ pentru organizarea unui concurs corect și transparent pentru ocuparea funcțiilor de membri în Consiliul de Administrație la R.A. Aeroportul Internațional Iași”. Totodată, aceștia au atras atenția că în acest moment este un blocaj total la Aeroport, iar investițiile în continuarea modernizării aerogării sunt oprite.

„Aeroportul e singurul proiect major al Iașului care a fost realizat la timp și care își arată roadele. Dezvoltarea trebuie să continue în ritm accelerat, indiferent cine e la șefia CJ. Din păcate, acum la aeroport este un blocaj total din cauza lui Maricel Popa și a managementului său dezastruos din fruntea Consiliului Județean Iași”, a declarat Marius Bodea.

Bodea a subliniat că, de urgență, trebuie demarate investițiile pentru continuarea modernizării aerogării: extinderea capacității existente de preluare a aeronavelor (platforma de avioane) si a pasagerilor (terminalul de pasageri) prin crearea unui terminal nou care sa poată prelua simultan 5-6 aeronave si 800 de pasageri, realizarea unei zone cargo. Deputatul de Iași a mai spus că în ultimul an nu s-a alocat niciun leu pentru continuarea dezvoltării Aeroportului Iași și, din acest motiv, deja se resimt aglomerația și blocajele de către pasageri, iar întârzierile curselor pot face ca firmele să nu mai dorească sa opereze de pe acest aeroport.

„Consiliul Județean Iași a folosit banii aeroportului sa crească salariile în loc să îi reîntoarcă la aeroport pentru investiții. În 2017, profitul aeroportului va depăși 2 milioane de euro, însă, din păcate, banii nu se reîntorc pentru dezvoltarea în continuare a aerogării. Popa poate să schimbe denumirea cum vrea el, poate să o schimbe și în Omega Tehnoton, dacă asta îi gâdilă ego-ul, dar numai să lase aeroportul să respire, să nu mai acționeze rudimentar politic”, a mai spus Marius Bodea.

Romeo Vatră a adus în discuție nevoia unui management profesionist la Aeroportul Internațional Iași. „De aceea, noi vrem ca procesele concursului pentru ocuparea pozițiilor de membri în CA la RA Aeroportul Iași să se organizeze în condiții de MAXIMĂ transparență! De aceea, vom solicita ca interviurile cu candidații, unde intervine foarte mult arbitrariul, să se fie FILMATE LIVE și transmise pe INTERNET! Totodată, consilierii județeni ai PNL Iași solicită să fie prezenți fizic la etapa de interviu, să asiste pentru a se asigura că totul se desfășoară în condiții de legalitate și transparență”, a spus Romeo Vatră, liderul de grup al consilierilor județeni Iași.

Parcă am fi și noi de acord cu propunerea PNL Iași, dacă nu am fi convinși că este vorba de demagogie pură! Dacă PNL cerea ca toate concursurile, indiferent de instituția angajatoare, să fie transmise live pe Internet, am fi fost de acord. Mai mult, dacă PNL Iași, în frunte cu Bodea și Vatră, ar fi cerut filmarea concursurilor care, în timp, au fost „câștigate” de membri ai PNL, iar am fi fost de acord. Dar așa, să le filmăm doar pe astea de la Aeroport, unde sunt niște interese care nu pot fi satisfăcute, nu ni se pare corect! Motiv pentru care le sugerăm atât lui Bodea, cât și lui Vatră să lase demagogia acasă și să se apuce să facă politică pe bune…

Și să nu uităm: poate cei doi reușesc să scrie un comunicat corect din punct de vedere al limbii române. Nu de alta, dar lumea va râde de greșelile lor și va uita motivul redactării!!!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.