Marius Bodea vorbește despre rechinii imobiliari din jurul primarului Chirica

Marius Bodea vorbește despre rechinii imobiliari din jurul primarului Chirica

Abținerea liberalilor din Consiliul Local Iași la voturile pentru PUZ-uri este un vot de blam la adresa actualei administrații. Cel puțin așa lasă de înțeles liberalii ieșeni, prin vocea deputatului Marius Bodea.

„Prin faptul că în Consiliul Local nu va vota niciun Plan Urbanistic Zonal, Partidul Național Liberal dorește să tragă un semnal de alarmă că Iașul se sufocă din cauza haosului urbanistic premeditat întreținut de Mihai Chirica pentru ca mafia imobiliară din jurul său să prospere.

Poziția noastră de abținere este un vot de blam pentru actuala administrație, pentru primarul Chirica în particular, și un semnal de alarmă că, dacă vom continua așa, se va distruge viitorul orașului nostru!

Doar în lumea a treia beneficiarii construcțiilor mai sunt nevoiți să realizeze planuri urbanistice zonale. În lumea civilizată se lucrează cu Planuri Urbanistice Generale și nimeni nu este nevoit sa stea cu capul plecat în fața mafiei urbanistice!”, spune Bodea.

În lipsa unui Plan Urbanistic General, Iașul nu se va putea dezvolta niciodată armonios, iar „arbitrariul în domeniul urbanistic avantajează rechinii imobiliari din jurul primarului”.

„Susținem proiectele de dezvoltare imobiliară venite din partea instituțiilor publice sau dezvoltatorilor imobiliari cinstiți, însă nu mai putem continua să sluțim orașul prin acest haos urbanistic. Actualul Plan Urbanistic General are 20 ani, este complet depășit de realitățile economice și sociale ale orașului. De 10 ani se amână intenționat aprobarea unui nou Plan Urbanistic General doar pentru că așa cei din conducerea Primăriei pot șantaja sau avantaja anumiți dezvoltatori imobiliari prin Planuri Urbanistice Zonale”, încheie liderul liberalilor ieșeni.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.