Măsuri pentru sprijinirea șomerilor

Măsuri pentru sprijinirea șomerilor

Guvernul vrea să stimuleze ocuparea forței de muncă și să combată șomajul, iar în acest sens a hotărât ca fiecare șomer să primească o primă de 500 de lei pentru semnarea unui contract de muncă.

Românii care se întorc să muncească în țară sau șomerii care trebuie să își schimbe domiciliul pentru a se angaja vor primi câte 12.500 de lei. „Introducem o primă de activare, de 500 de lei, pentru orice şomer de lungă durată care îşi semnează un contract de muncă. Al doilea element este ceea ce numim noi ˂pachetul de mobilitate˃. Introducem în premieră şi redefinim conceptul de ˂sprijin pentru navetă˃. Se numeşte o ˂primă de încadrare˃, care permite ca oricărui om din această ţară care doreşte să se angajeze, fiind în şomaj, la mai mult de 15 kilometri de domiciliul său să beneficieze de o subvenţie de 0,5 lei pe kilometru, plafonată la 55 de lei pe zi, care să îi permită să se ducă şi să lucreze la distanță față de domiciliu”, a declarat Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii.

Șomerii care decid să își schimbe domiciliul la o distanță mai mare de 50 de kilometri, pentru a se angaja în zone defavorizate, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei, la care se vor adăuga alţi 3.000, dacă sunt însoţiţi de membrii familiei.

Actul normatic a fost aprobat pe 28 septembrie și va intra în vigoare de la 1 decembrie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.