Măsuri suplimentare pentru siguranța pietonilor în zona Popas Păcurari

Măsuri suplimentare pentru siguranța pietonilor în zona Popas Păcurari

În urma întâlnirii de miercuri, la care au fost prezenți oficiali ai municipalității ieșene, primăriei Valea Lupului, Poliției Locale, Serviciului Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului Poliției Județean, Direcției Regionale Drumuriși Poduri (DRDP), precum și un delegat al locuitorilor din zonă, s-a decis ca săptămâna viitoare DRDP să efectueze lucrări de suplimentare a semnalizării existente cu panouri purtând un mesaj de tipul „Zonă periculoasă. Accidente frecvente”.

După încheierea sezonului rece vor fi reinstalate benzile rezonatoare și bumperele dinaintea trecerilor de pietoni, care au fost scoase pentru facilitarea viitoarelor lucrări de deszăpezire.

De asemenea, va fi mutată stația de autobuz de la Popas Păcurari, de pe sensul de intrare în Iași, îmbarcarea pasagerilor care vin în municipiu urmând să se facă pe sensul de ieșire.

Mai mult, s-a stabilit instalarea unui semafor în consolă, cu galben intermitent, în dreptul trecerii de pietoni de la Popas Păcurari.

Totodată, primăria Valea Lupului va realiza un studiu de oportunitate și un studiu de specialitate privind posibilitatea tehnică de amplasare a unor pasarele pietonale. Acestea urmează să fie realizate în parteneriat de către primăria Valea Lupului și primăria municipiului Iași.

A fost discutată, tot în vederea implementării pe termen mediu și lung, posibilitatea reducerii fluxului auto prin devierea traficului greu pe șoseaua de centură.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.