Medici botoșăneni, trimiși în judecată de procurori

Medici botoșăneni, trimiși în judecată de procurori

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a doi medici de familie.

Un medic este din comuna Avrămeni și este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual, ambele în formă continuată. Al doilea este din municipiul Botoşani și este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual, ambele în formă continuată.

S-a reţinut că, în perioada 29 iunie – 09 decembrie 2016, în calitate de medic de familie, C.R. a întocmit un număr de 12 facturi fiscale false care atestau serviciile de bază şi serviciul de permanenţă, neefectuate în fapt de către un medic din cadrul S.C. R.S. S.R.L., fiind, astfel, decontate de la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani plăţi în cuantum de 161.009,48 lei, prejudiciu recuperat.

În aceeaşi perioadă, S.C. R.S. S.R.L. a folosit şi prezentat la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani cele 12 facturi false pentru a primi aprobările necesare acordării finanţărilor din fonduri publice, cu titlu de decontări, încasând suma de 63.391,91 lei; de asemenea, în baza biletelor de trimitere şi a reţetelor compensate false, a decontat internări, servicii medicale clinice şi paraclinice şi reţete compensate în sumă de 72.370,11 lei.

Tot în acelaşi interval de timp, R.C., în calitate de medic rezident cu activitate supravegheată, a introdus în sistemul electronic al Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani consultaţii neefectuate în fapt, întocmind în fals documente medicale cu numele şi parafa unui medic din cadrul S.C. R.S. S.R.L., în baza cărora au fost decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani servicii medicale pentru serviciul de permanenţă în sumă de 63.391,91 lei, respectiv internări, servicii medicale clinice şi paraclinice şi reţete compensate în sumă de 72.370,11 lei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.