Medicii de la Neuro, opriţi să-şi mai trimită pacienţii la cabinetele private

Medicii de la Neuro, opriţi să-şi mai trimită pacienţii la cabinetele private

Managerul Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu“ din Iaşi, dr. Lucian Eva, a decis ca angajații să efectueze consultaţii sau explorări cu taxă, taxele urmând să fie percepute prin casieria triajului.

Hotărârea se bazează pe mai multe sesizări potrivit cărora o parte dintre medicii din spital îşi cheamă pacienţii la cabintele lor private pentru continuarea investigaţiilor începute în spital.

Decizia vine şi după ce unii medici au ajuns să distribuie în spital pliante în care își făceau reclamă la propriile cabinete.

Cadrul legal al deciziei este HG 140 din 2018, articolul 93, litera G şi a Ordinului 196/2016 al CNAS, unde este menţionat că, în relaţiile contractuale cu casele de asigurări de sănătate, unităţile medicale cu paturi pot să încaseze contravaloarea serviciilor medicale la cerere. Astfel, serviciile medicale sunt plătite doar dacă un bolnav solicită în mod expres acest lucru.

O consultaţie cu taxă la un medic specialist costă 50 de lei, la un medic primar 75 de lei, iar la un profesor 100 de lei, taxa fiind achitată la casierie, eliberându-se şi chitanţă.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.