Medicul din Suceava care susține că vaccinarea „omoară copiii” riscă să nu-și mai poată practica meseria

Medicul din Suceava care susține că vaccinarea „omoară copiii” riscă să nu-și mai poată practica meseria

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a reclamat un medic la Colegiul Medicilor și a solicitat ridicarea dreptului de liberă practică, după ce acesta s-ar fi exprimat împotriva vaccinării.

Potrivit medicului epidemiolog Cătălina Zorescu, director adjunct la DSP Suceava, stomatologul Mircea Pușcașu a fost reclamat la Colegiul Medicilor Dentiști Suceava și la Colegiul Național al Medicilor Dentiști, pentru că se exprimă public împotriva administrării vaccinurilor, susținând că „sunt nocive, omoară copiii”.

Zorescu a spus că medicul în cauză a făcut afirmațiile „cu mare putere de convingere, dar cu false argumente științifice, în cadrul unei emisiuni televizate”.

„Am fost surprinși în urma vizionării la un post de televiziune local a unui reportaj în care un coleg, medic stomatolog, expune false argumente științifice, dar cu mare putere de convingere, în care își exprimă opinia antivaccinare și susține că vaccinurile sunt nocive, omoară copiii. Știam de activitatea acestui coleg de mai mult timp, dar nu credeam că se va ajunge până în acest punct. Ne vom adresa atât Colegiului Medicilor Stomatologi din Suceava, cât și Colegiului Național pentru analizarea activității extraprofesionale a acestui medic, deoarece nu mi se pare normal ca un coleg care a trecut printr-o facultate de medicină, care are cunoștințe medicale să facă asemenea afirmații în mod repetat și în mod public. Toate afirmațiile acestuia pot fi cu mare ușurință combătute și demontate, dar din păcate răul a fost deja făcut. Probabil mulți părinți își pun un semn de întrebare după ce au vizionat aceste materiale”, a spus Cătălina Zorescu.

În județul Suceava, câteva mii de copii care au vârsta de vaccinare și se află înregistrați la Evidența Persoanelor, nu apar și în registrele medicilor de familie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.