Mihai Chirica a cheltuit deja bugetul Iașiului pe 185 de ani!

Mihai Chirica a cheltuit deja bugetul Iașiului pe 185 de ani!

Șoc! Șoc! Șoc și groază! Nucleara! Bomba atomică! Exclusiv numai la noi! (cam așa se scriu știrile în ziua de azi, nu?). Primarul Mihai Chirica a cheltuit bugetul municipiului Iași pe următorii 1856 de ani. Și nu o spunem noi, ci chiar pagina sa de Facebook.

Într-o postare din data de 6 septembrie 2016, Mihai Chirica zice: „În acest an, am alocat cel mare buget pentru învățământ din istoria Iașului, suma de 160 de miliarde de lei, la care se adaugă și celelalte costuri pentru susținerea cheltuielilor aferente activităților zilnice…” Pe scurt, banii au fost cheltuiți pentru extinderea Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”.

Rețineți, deci, 160 de miliarde de lei plus ceva mărunțiș doar pentru un liceu. Suma este exorbitantă, așa că ne-am dus repede să vedem care este bugetul Iașiului pe 2016. Din oficiosul Primăriei, Curierul de Iași, am aflat că bugetul orașului pe acest an este de doar 865 de milioane de lei. Adică, în mai puțin de jumătate de an de la alegerea sa, primarul Chirica a amanetat Iașiul pentru următorii 185 de ani!

Pentru că ne duce mintea mai mult de doi pași și nu scriem ca înecații după dictare, ne-am dat repede seama că este vorba, de fapt, de 16 milioane de lei (o sumă decentă pentru bugetul orașului). Știm, de asemenea, că nu Chirica postează pe Facebook, ci gașca de cuvântători pe care-i are și pe care-i plătește (pe fiecare după posibilități) tot din bugetul „fabulos” de mai dus. Însă, ne întrebăm, totuși, din câți oameni „conduce”, chiar niciunul nu înțelege pe ce lume trăiește? Sau funcționează pe principiul „ordinul se execută, nu se discută” și atunci nu-și mai bate nimeni capul cu ce debitează Chirica?

Acum, la sfârșit, vă rugăm, domnule primar și viitor președinte PSD Mihai Chirică, să nu vă supărați pe noi că am îndrăznit să vă atragem atenția asupra acestei „mici” greșeli de pe pagina dumneavoastră de Facebook. Dar, știm că ne citiți și am zis să vă ajutăm, totuși, să corectați greșeala. Nu de alta, dar poate „mai râde” și alții de ea!

mihai-chirica-buget

P.S. Print screen-ul va rămâne pentru posteritate!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.