Mihai Chirica a găsit vinovaţii pentru calvarul din trafic: şcolarii. Ce spun ieşenii!?

Mihai Chirica a găsit vinovaţii pentru calvarul din trafic: şcolarii. Ce spun ieşenii!?

Incapabil să gestioneze situaţia traficului din Iaşi, primarul Mihai Chirica a găsit soluţia: schimbarea programului şcolarilor!

„S-a observat o diminuare vizibilă a traficului rutier la orele de vârf, în special la ora de dimineață. Cred că aș putea vorbi cel puțin de la simplu la dublu. Asta arată că învățământul primar și cel preșcolar are o influență deosebită în traficul de dimineață. Și datorită vârstei, acei copii au nevoie de un suport mai activ din partea părinților pentru transportul lor la școală. Motiv pentru care ar fi bine dacă Inspectoratul Școlar Județean ar avea în vedere modificarea programului de început de școală, astfel încât să evităm ora de vârf”, a precizat Chirica.

Fluxurile de trafic ar urma să fie împărțite în urma unei analize atente, dar în intervalul orar 08:00 – 09:00.

Reacţia ieşenilor la propunerea primarului nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Iată ce comentarii au fost postate pe „Ziarul de Iaşi” la articolul care vorbea despre „soluţia” primarului Chirica:

Jorea – „Prostovane, poate modifici și ora la care părinții încep serviciul. Nu te opri, lasă aberațiile să curgă”.

Basil – „Ma mir ca n-a propus sa fie vacata perpetua, sa nu mai fie deranjati cocalarii cu BMW si Golf de copii pe strada! Deh, “capitala culturala”, buey!!”

bunul simt – „Jesus!!! Treaba primarului e sa fluidizeze, sa asigure posibilitati de transport! Chirica, in fiecare an deschizi anul scolar la Negruzzi, dar niciodata n-ai observat ca in jurul liceului trotuarul e plin de gropi si toti tembelii parchaeza pe el. Niciun copil nu poate utiliza acel trotuar si ca sa mearga pe jos de la negruzzi pana la UAIC si apio la statia de tramvai e o aventura! Intai merge pe carosabil pana la cantina, pe o aglomeratie ingrozitaore, cu masini care se grabesc mereu si fara sa se poata folosi de trotuar, apoi se intalnesc cu cardurile de hoti de la coltul UAIC, flori si statiile de transport in comun”

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/prescolarii-aglomereaza-traficul-din-iasi-se-cer-masuri-pentru-modificarea-programului-elevilor–173856.html
.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.