Mihai Chirica îl sprijină pe Mihai Tudose. În urmă cu o lună îl făcea terci pe la toate televiziunile și posturile de radio!

Mihai Chirica îl sprijină pe Mihai Tudose. În urmă cu o lună îl făcea terci pe la toate televiziunile și posturile de radio!

Pentru cei care-l cunosc, atitudinea dualistă a lui Mihai Chirica este o chestiune normală. Pentru cei care nu-l cunosc, declarațiile pe care mini-fotbalistul le face peste tot pe unde are ocazia seamănă cu niște refulări ale unui individ mult prea neînsemnat pentru a fi luat în seamă cu adevărat.

Un comunicat publicat duminică, 14 ianuarie, pe pagina de Facebook a filialei municipale a PSD Iași demonstrează exact ceea ce am scris mai sus. Comunicatul este semnat de Paul Boișteanu, Sorin Iacoban și Gabriel Teodorescu și spune, în mare, că „Biroul Executiv al Organizației Municipale Iași a Partidului Social Democrat își exprimă public susținerea față de Guvernul PSD – ALDE condus de Domnul Mihai Tudose” (vezi întregul comunicat mai jos). Normal, decizia redactării acestei declarații îi aparține lui Mihai Chirica (la fel cum s-a întâmplat și în perioada scandalului cu Sorin Grindeanu), numai că, neavând nicio funcție politică, Chirica i-a pus pe alții să semneze (aceeași ca data trecută). Întrebarea noastră este ce mai caută în PSD semnatarii comunicatului și, mai ales, ce mai caută în PSD Mihai Chirica, singurul care după ce l-a scuipat pe Tudose, îl șterge, îl curăță și îl pupă pe frunte, spunând că fără el se duce țara de râpă? Cel care ar fi trebuit să se ocupe de această situație, adică Maricel Popa, președintele interimar al PSD Iași, doarme pe undeva prin nămeți, pentru că altfel nu ne putem explică lipsa lui de reacție. Asta dacă nu cumva este mână în mână cu Chirica și vrea și el să scape de Dragnea, cel care l-a făcut președinte la Iași!

Dar, haideți să vedem și ce spunea Mihai Chirica în luna noiembrie 2017 despre Mihai Tudose și guvernul condus de acesta:

* „Vom cere în instanțele din România să nu se aplice această ordonanță (cea care a modificat Codul Fiscal – n.r.), pentru că nu câștigă nimeni, toată lumea are de pierdut, inclusiv Guvernul. Tu încerci să faci ceva pentru comunitatea locală și vine cineva certat cu bunul-simț și îți ia munca”, a declarat Chirica la un post de radio local.

* Conform Adevărul, Chirica ar mai fi afirmat că această ordonanță leagă administrațiile locale de centru, lăsându-le fără fonduri proprii, iar pentru a beneficia de bani ajungi să te „căciulești“: „Căciuleala nu se întâmplă decât în țări bananiere”.

* „Nu poți să dai ordonanță de urgență care nu justifică urgența, că nu stau tătarii la porțile României, trebuie să gândești de la un capăt la celălalt, să faci o estimare cât se poate de corectă asupra impactului” – Mihai Chirica, la Realitatea TV.

* „Nu poți ieși pe sticlă sa spui: o sa vă mai dăm. Din ce știe cel mai puțin pregătit contabil, nici 4% nu acoperă ce face ordonanța. Nu putem discuta de 3%. Ce e asta, că vă dăm 3%?!” – Mihai Chirica, la Digi 24.

Între timp, marele bărbat al Iașiului și-a revizuit atitudinea și a ajuns la concluzia că ordonanța dată de guvernul Tudose este bună, pentru că altfel nu vedem de ce și-ar manifesta susținerea față de acesta! „… o eventuală înlocuire a Primului Ministru constituie un risc uriaș pentru succesul Programului de Guvernare și, mai ales, pentru stabilitatea socio-politică și dezvoltarea economică a României”, spune acum Chirica prin intermediul celor 3 semnatari (oare aceștia știu că au redactat un comunicat?).

Mai continuăm? Nu are niciun rost, pentru că Mihai Chirica a devenit prea neînsemnat din punct de vedere politic ca să-l mai bage cineva în seamă. Culmea este că nici #rezist nu-l mai sprijină, în condițiile în care prin februarie anul trecut îi ridicau osanale la colț de stradă…

Comunicatul Organizației Municipale a PSD Iași:

„Organizația Municipală Iași a PSD susține Guvernul Tudose

Biroul Executiv al Organizației Municipale Iași a Partidului Social Democrat își exprimă public susținerea față de Guvernul PSD – ALDE condus de Domnul Mihai Tudose și consideră că o eventuală înlocuire a Primului Ministru constituie un risc uriaș pentru succesul Programului de Guvernare și, mai ales, pentru stabilitatea socio-politică și dezvoltarea economică a României.

Organizația Municipală Iași a PSD apreciază că, la fel ca în cazul schimbării echipei guvernamentale conduse de fostul Prim Ministru Sorin Grindeanu, ne aflăm în fața unei crize politice și guvernamentale generate nu de factori socio-economici obiectivi, ci de unele aspecte personale și subiective care riscă totuși să scoată România de pe traseul său european, legat indisolubil de stabilitatea politică și de respectarea valorilor democratice.

Organizația Municipală Iași a PSD subliniază faptul că responsabilitatea actului de guvernare aparține Primului Ministru și echipei sale, iar orice decizie privind buna funcționare a acestei echipe, în vederea implementării eficiente a Programului de Guvernare, trebuie luată în interiorul Guvernului PSD – ALDE validat și susținut politic de Parlamentul României.

Organizația Municipală Iași a PSD avertizează asupra pericolului acut ca noul experiment politic în fața căruia ne aflăm să șubrezească încrederea alegătorilor și să vulnerabilizeze partidul în fața adversarilor politici, să destabilizeze profund situația economică a țării, să întârzie și mai mult absorbția fondurilor europene și să deprecieze iremediabil credibilitatea României în fața partenerilor externi.

Organizația Municipală Iași a PSD susține cu tărie faptul că, în anul Centenarului Marii Uniri, avem imperios nevoie de stabilitate și unitate, de muncă și responsabilitate, de coerență și predictibilitate. Doar astfel vom reuși să punem în practică Programul de Guvernare și să recâștigăm încrederea românilor, cei în fața cărora suntem răspunzători mai presus de orice!

Biroul Executiv al Organizației Municipale Iași a Partidului Social Democrat

Paul Corneliu Boișteanu
Președinte

Sorin Iacoban
Președinte Executiv

Gabriel Teodorescu
Secretar Executiv”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.