Mihai Chirica îşi sapă groapa cu ajutorul cuvântătorilor

Mihai Chirica îşi sapă groapa cu ajutorul cuvântătorilor

Vicele cu atribuţii de primar Mihai Chirica, ajutat de celebrii săi cuvântători, o ţine din greşeală în greşeală. Motiv pentru care s-a ales şi cu o plângere penală. Deocamdată!

Pe 13 mai a fost postat pe pagina de Facebook a candidatului PSD pentru Primăria Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, un filmuleţ de prezentare a unui proiect de amenajare a râului Bahlui… Până aici, nimic ieşit din comun. Atât doar că filmuleţul se încheia cu sloganul lui Mihai Chirica, motiv pentru care candidatul independent Andrei Postolache l-a denunţat la DNA pe micuţul Chirica! În motivarea lui Postolache citim: „Candidatul Mihai Chirica a preluat un clip plătit din bani publici, realizat în 2015, peste care a adăugat sloganul său electoral – Iaşul se schimbă în bine. În condiţiile în care legea restricţionează drastic felul în care se pot produce şi plăti materialele electorale, domnul Chirica a găsit de cuviinţă să utilizeze cea mai la îndemână resursă – banii noştri….”

Deci, prima plângere penală! Cum DNA se ocupă de abuzul în serviciu (dovadă desele exemple de până acum), aşteptăm să vedem ce se va întâmpla (chiar dacă, între timp, filmuleţul a fost editat şi au mai dispărut unele lucruri din el)!!!

Trebuie să recunosc, totuşi, că vina pentru această greşeală le aparţine mai mult cuvântătorilor decât lui Chirica, dar în cele ce urmează veţi vedea că aceştia au avut de unde învăţa!

Şi acum să vorbim despre cea de-a doua… posibilă. La evenimentul organizat pe 14 mai, în Parcul Copou din Iaşi, cu ocazia „Zilei Familiei”, acelaşi vice cu atribuţii a împărţit în stânga şi în dreapta diplome şi nu numai, în condiţiile în care legea este cât se poate de clară în privinţa acestui gen de manifestări în campania electorală. În fapt, art 26, alin 4, lit c, din Ghidul finanţării campaniei electorale, aprobat prin Hotărârea AEP nr 19/2016, spune că în timpul campaniei electorale este interzisă organizare unor acţiuni cu caracter electoral precum spectacole, serbări etc. Acest gen de acţiune poate fi considerat finanţare ilegală a campaniei electorale, sancţiunea fiind amendă de până la 25.000 lei şi confiscarea sumei echivalente bugetului evenimentului. Candidaţii care în prezent ocupă diverse funcţii pot delega altor persoane reprezentarea instituţională la astfel de spectacole şi serbări.

Cum ne aşteptam, Chirica nu a delegat nimic, motiv pentru care aşteptăm cea de-a doua sesizare…

Şi ca să vedeţi că prin alte părţi legea chiar se respectă, la Bacău, tot cu ocazia „Zilei Familiei”, viceprimarul cu atribuţii de primar şi-a trimis, astăzi, 15 mai, un reprezentat la manifestare…

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.