Mihail Vlasov vrea să calce pe urmele lui Relu Fenechiu

Mihail Vlasov vrea să calce pe urmele lui Relu Fenechiu

Fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie din România (CCIR), Mihail Vlasov, s-a adresat Judecătoriei Vaslui cu o cerere de eliberare condiționată.

Magistratii au decis să amâne pronunțarea până pe 20 septembrie.

Mihail Vlasov a fost condamnat la 5 ani de detenție pentru trafic de influență. A fost închis la Rahova, dar a cerut, apoi, să fie mutat la Penitenciarul din Vaslui.

La Vaslui, până la eliberarea condiționată a lui Relu Fenechiu, Vlasov a stat în aceeași celulă cu el, dar și cu fostul subprefect de Vaslui, Sergiu Marian, eliberat și el condiționat între timp.

În aprilie 2014, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov. El a fost denunțat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi pretins, în 2014, un milion de euro. Vlasov a fost prins în flagrant, într-un restaurant din București, după ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro. Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că în schimbul banilor, Vlasov i-ar fi promis omului de afaceri că-și va folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, învestiți cu soluționarea unui dosar în care denunțătorul avea calitatea de pârât-reclamant, și că îi va determina să pronunțe o hotărâre favorabilă acestuia.

Într-un alt dosar, Mihail Vlasov este urmărit penal pentru șantaj, în aceeași cauză fiind cercetată și fiica sa, Vanda Vlasov. Mihail Vlasov este acuzat că l-ar fi amenintat pe președintele interimar al Camerei de Comerț și Industrie a României, spunându-i „că nu este bine ce face” și că nu ar vrea „să sufere si copiii altuia”!

Pe 15 iunie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov într-un nou dosar de corupție, el fiind acuzat că, în 26 februarie 2013, în calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României, i-a cerut unui deputat „să îi susțină interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.