Mii de ţigarete ascunse în haina unei femei, la Botoșani

Mii de ţigarete ascunse în haina unei femei, la Botoșani

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice în zona de competenţă, 10.620 de ţigarete, de provenienţă Ucraina şi Duty Free, pe care mai cetățeni români le transportau ascunse în autoturisme.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iași au oprit în trafic pentru control, un autoturism marca VW Passat, condus de Octavian L., în vârstă de 67 de ani, având ca pasager pe Lucreţia I., în vârstă de 59 de ani, şi un autoturism marca Opel, condus de Angelica R., în vârstă de 56 de ani. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la bunurile transportate, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra celor două mijloace de transport, ocazie cu care au fost descoperite, disimulate în portbagajul autoturismului marca VW Passat şi sub bancheta din spate a autoturismului marca Opel, dar şi în haina Lucreţiei I., 3.520 ţigarete, de provenienţă Duty Free.

Întreaga cantitate de ţigarete (10.620 bucăţi), în valoare totală de aproximativ 5.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele trei cazuri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

De asemenea, polițiștii de frontieră, în timp ce efectuau controlul de frontieră asupra unui autoturism, au observat un alt autotvehicul care se deplasa înspre echipajul Poliţiei de Frontieră. La vederea poliţiştilor, la aproximativ 150 de metri de echipaj, autoturismul a staţionat pentru scurt timp, apoi şi-a continuat deplasarea către poliţiştii de frontieră. Aceștia au oprit autoturismul marca Ford Mondeo, înmatriculat în România, condus de Florin O., în vârstă de 27 de ani. În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit asupra șoferului și a pasagerului, Constantin M., în vârstă de 23 de ani, ambii cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, 5 pachete de ţigări de proveniență duty-free. Existând suspiciuni că autoturismul a fost folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, poliţiştii de frontieră au verificat zona unde a staţionat autoturismul. În urma verificării zonei a fost descoperită o geantă de voiaj care conţinea 350 pachete de ţigări (7.000 ţigarete) marca Ashima şi Marble de provenienţă Duty Free.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.