Minciunile tehnocratului Mihai Chirica. Episodul 2

Minciunile tehnocratului Mihai Chirica. Episodul 2

Ca să înţelegi ce fel de om este cel care conduce astăzi destinele municipiului Iaşi, vă prezentăm în continuare un nou episod din seria minciunilor debitate de primarul Mihai Chirica.

Carlo Collodi se zvârcoleşte în mormânt în aceste momente, deoarece, cu siguranţă, nu s-a gândit că ar putea exista un personaj pe lume aceasta care să-l depăşească pe celebrul său Pinocchio. Cu părere de rău pentru Collodi, astăzi vă prezentăm minciuna autobuzelor, care-l are în prim-plan, normal, pe de acum miticul primar Mihai Chirica.

Deputatul Ciuhodaru vă sfătuieşte: dacă săriţi în aer, sunaţi la 112!”

În broşura pe care a prezentat-o alegătorilor în campania electorală, Mihai Chirica spunea: „Cu toţii ne dorim autobuze electrice şi tramvaie noi. Totodată, normele europene ne obligă ca, până în 2030, transportul public să fie exclusiv ecologic”. Şi continua: „Vom înfiinţa, în regim de urgenţă, Compania de Transport Public, care, ca societate comercială, va putea depune proiecte şi accesa fonduri europene pentru achiziţia şi modernizarea mijloacelor de transport în comun, în special ecologice”.

Nu are rost să continuăm cu ceea ce mai scria Chirica la capitolul „Transport public. Rapid, ieftin şi ecologic”. Ar fi pierdere de timp. Însă, îl vom întreba pe primarul Mihai Chirica unde în capitolul amintit scria de creditul de 15 milioane de euro pentru cumpărarea de autobuze?

Ne dorim autobuze electrice”, „vom accesa fonduri europene” sunt două din promisiuni. Nu a trecut decât o lună de atunci şi am ajuns în stadiul în care nu accesăm fonduri europene, dar facem împrumuturi. Şi, culmea, nu pentru a cumpăra autobuze electrice, ci doar… autobuze!

Nu vom încheia însă până nu-l vom întreba pe actualul primar Mihai Chirica cum s-a simţit în 2005 când, din postura de director tehnic al Primăriei Iaşi, a fost nevoit să semneze nişte „explicaţii” pe la PNA referitoare la „afacerea MAZ”?

Vezi cum visează tehnocratul Mihai Chirica să ajungă şef peste PSD

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.