Ministrul Mediului: „Iașiul este unul dintre cele mai poluate orașe ale țării”

Ministrul Mediului: „Iașiul este unul dintre cele mai poluate orașe ale țării”

Ministrul Mediului, ieșeanul Costel Alexe, a scris pe Facebook că „Bucureştiul, alături de Braşov şi Iaşi, este unul dintre cele mai poluate oraşe ale ţării” şi nu s-a luat aproape nicio măsură pentru remedierea situaţiei.

„Mă lasă rece ameninţările cu plângeri penale, aluziile şi ironiile ieftine la care apelează doamna Gabriela Firea, pentru a masca propria indolenţă şi ineficienţă”, a scris Alexe.

„Indiferent de zgomotul de fond pe care îl fac CEI MAI RESPONSABILI pentru situaţia de astăzi, realitatea este că Bucureştiul, alături de Braşov şi Iaşi, este unul dintre cele mai poluate oraşe ale ţării şi nu s-a luat aproape nicio masură pentru îmbunătăţirea situaţiei. M-aş fi bucurat ca argumentele Primăriei Bucureşti să fi convins Comisia Europeană si să nu ajungem în situaţia de a aştepta un verdict de la Curtea Europeană de Justitie”, a scris ministrul Mediului.

Acesta a explicat că nu-l interesează plângerea penală cu care-l ameninţă Gabriela firea, plângere care nu-i protejează pe bucureşteni.

„Mă lasă rece ameninţările cu plângeri penale, aluziile şi ironiile ieftine la care apelează doamna Primar General, Gabriela Firea, pentru a masca propria indolenţă şi ineficienţă în implementarea măsurilor pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în Bucureşti. Stimată doamnă, plângerea penală cu care mă ameninţaţi nu ȋi ȋnsănătoşeşte şi nu ȋi protejează pe bucureşteni şi vă asigur că nu puteţi să le faceţi plângeri penale miilor de bucureşteni care sunt forţaţi să respire aerul nesănătos din capitala României! La fel cum, stimată doamnă, mutarea staţiei de monitorizare de la Cercul Militar, de care v-aţi arătat deranjată, nu rezolvă poluarea din zonă sau din Bucureşti, ci doar o maschează şi o ascunde de ochii opiniei publice”, a mai scris Alexe.

Acesta apreciază că mai responsabil ar fi ca situaţia să fie luată în serios şi să fie luate măsurile necesare.

„Vreau să îi asigur pe toţi românii, indiferent de judeţul în care locuiesc, că atât timp cât voi fi în funcţia de ministrul al Mediului, Apelor şi Pădurilor, vor avea în mine un aliat şi îmi voi desfăşura activitatea cu bună credinţă, în interes public, transparent şi fără jumătăţi de măsură! Reducerea poluării, îmbunătăţirea calităţii aerului şi creşterea calităţii vieţii rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!”, a mai scris ministrul.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, că a pregătit o plângere penală împotriva ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, care a indus panică în rândul populaţiei, după ce a afirmat că în Bucureşti se respiră „otravă” şi că cetăţenii Capitalei ar trebui să poarte masca pentru a fi în siguranţă.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.