Ministrul Sănătăţii dă asigurări că vom avea Spital Regional

Ministrul Sănătăţii dă asigurări că vom avea Spital Regional

Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii, a declarat vineri, la Iaşi, că Spitalul Regional de Urgențe (SRU) Iași se va realiza și va avea o capacitate de 850 de paturi.

„Valoarea unui spital este de 321,4 milioane de euro, fără TVA. Banii vin din fonduri europene și din bugetul statului român. La spitalul de la Iași vor exista 850 de paturi, iar SRU va fi organizat pe centre. De asemenea, suntem în faza de schimbare a legislației, în așa fel încât aceste spitale să corespundă celor din străinătate. Pot să vă mai spun că SRU Iași va avea o suprafață de 120.000 mp”, a spus Pintea.

Aceasta a adăugat că SRU Iași va prelua rolul Spitalului Clinic Județean „Sfântul Spiridon”.

„Există discuții și pentru reabilitarea și modernizarea vechiului spital, respectiv Sfântul Spiridon. Deocamdată este vorba despre stadiul de analiză, dar avem în plan și acest lucru”, a mai spus ministrul.

Pintea a fost prezentă vineri la Iași, unde Consiliul Judeţean Iaşi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, a organizat şedinţa de lucru în cadrul căreia a fost prezentat studiul de fezabilitate al viitorului Spital Regional de Urgenţă.

Echipa de implementare a proiectului pentru Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) a fost condusă de Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, iar la eveniment au participat şi Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de Banca Europeană de Investiţii (BEI), Simon Barnes, director în cadrul BEI, precum şi Mark Mawhinney, reprezentantul Platformei Europene de Consiliere în Materie de Investiţii şi consultanţii tehnici ai proiectului.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.