Ministrul Transporturilor a anunțat deblocarea proiectului autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni

Ministrul Transporturilor a anunțat deblocarea proiectului autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a anunţat că în acest an vor fi lansați 800 de kilometri de autostrăzi și a confirmat începerea proiectului autostrăzii Târgu Mureş – Ditrău- Tîrgu Neamț – Iaşi – Ungheni.

„Am deblocat până acum proiecte de infrastructură care valorează în total 14 miliarde de euro. Aici m-aș referi la obiective de investiții cunoscute și de dumneavoastră – Podul de la Brăila, Sibiu-Pitești secțiunile 1 și 5, Pitești-Craiova în integralitate, Centura de Sud a Bucureștiului, cât și proiectele pe care urmează să le lansăm până la sfârșitul anului. În totalitate, bineînțeles, vor fi în jur, după cum spunea și domnul prim-ministru, 800 de km. Vorbim de Autostrada Transilvania, autostrada montană Iași-Ditrău-Târgu Neamț-Iași-Ungheni, Centura de Nord a Bucureștiului. Deci, proiecte care vor fi lansate în perioada următoare, până la sfârșitul acestui an”, a declarat ministrul Răzvan Cuc, după vizita pe care premierul Mihai Tudose a efectuat-o la Ministerul Transporturilor.

Licitaţiile pentru refacerea studiilor de fezabilitate la cele trei tronsoane ale Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş (Târgu Mureş – Ditrău, Ditrău – Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni) au fost blocate anul trecut după un raport al Curţii de Conturi.

Legătura dintre Moldova şi Transilvania se desfăşoară în acest moment pe traseele DN 15B – DN 15 şi DN 15 – DN 12C – DN 13B care fac faţă cu greu fluxului sporit de trafic.

Costul autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, cu o lungime totală de 310 kilometri, a fost estimat iniţial la 9 miliarde de euro. Costul estimat prin ultimul MasterPlan General de Transport este de circa 4 miliarde de euro.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.