Ministrul Transporturilor, așteptat la Iași pentru proiectul Autostrăzii Iași-Târgu Mureș

Ministrul Transporturilor, așteptat la Iași pentru proiectul Autostrăzii Iași-Târgu Mureș

Ministrul Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, a anunțat că va veni la Iași pentru a clarifica toate aspectele care țin de proiectarea, licitarea și, mai ales, finanțarea autostrăzii spre Transilvania.

Vizita în județul Iași este ocazionată de proiectele Ministerului transporturilor din zona Moldovei, dintre care cele mai importante din județul Iași țin de Autostrada A8 și reabilitarea drumului Târgu Frumos-Hârlău-Botoșani.

Proiectul autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Neamț- Ditrău-Târgu Mureș urmează să fie realizat în cel mai scurt timp posibil, întreaga documentație urmând a fi înaintată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Până la sfârșitul anului vor fi scoase toate cele trei tronsoane ale autostrăzii la licitație atât pentru proiectare cât și pentru execuție. Actualizarea studiilor de fezabilitate va fi făcută de specialiștii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Acest lucru este exetrem de important pentru că perioada de realizare a procedurii este foarte mult redusă față de demararea unei noi licitații pentru actualizarea studiilor de fezabilitate, ce putea implica și eventuale contestații. Ministerul Transporturilor a întocmit și un plan în ceea ce privește finanțarea lucrărilor, un alt aspect extrem de important pentru obiectivul principal de infrastructură rutieră ce va lega Moldova de Transilvania.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.