Ministrul Tudorel Toader reacționează la acuzațiile din presa ieșeană

Ministrul Tudorel Toader reacționează la acuzațiile din presa ieșeană

Potrivit săptămânalului ieșean „7 Est” Senatul Universității „Al. I. Cuza” din Iași ar fi schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte ca un post de asistent universitar la Facultatea de Drept să fie scos la concurs.

Postul a fost ocupat de Ionuț Alexandru Toader, fiul lui Tudorel Toader, care s-a suspendat din funcția de rector al universității pentru a deveni ministru al Justiției.

Pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universității a modificat paragraful unei prevederi, astfel încât funcția de asistent universitar să poată fi ocupată și în condițiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil.

Postul de asistent universitar la Facultatea de Drept pentru disciplina „Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele” a fost scos la concurs la sfârșitul lunii aprilie. Pe 30 martie, însă, Senatul universității a modificat un articol din metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice, fiind eliminată prevederea ca la Facultatea de Drept la postul de asistent universitar să fie necesar doar titlul de doctor în Drept Civil. Ionuț Alexandru Toader s-a înscris ulterior la concurs ți a fost declarat admis cu media 9,24, el fiind singurul concurent pe acest post. Fiul lui Tudorel Toader s-a putu înscrie la concurs întrucât tatăl său s-a suspendat din funcția de rector pe perioada cât ocupă funcția de ministru al Justiției.

Față de aceste afirmații, ministrul Justiției, Tudorel Toader, venind pe pagina personală de Facebook cu câteva precizări, pe care le vom reproduce în totalitate:

„1. Ionuț Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității Petre Andrei din Iași, începând din 2013 și doctor în drept penal, din 2016.
2. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României.
3. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare.
4. Îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observată pe pagina de internet a Universității.
5. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul științific de doctor în domeniul drept”!

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.