Mişcările sfârşitului de săptămână în PSD

Mişcările sfârşitului de săptămână în PSD

PSD a avut un sfârşit de săptămână încrâncenat, lucru care se înscrie de altfel într-o notă de normalitate după ce la şefia partidului a ajuns Liviu Dragnea.

* Sâmbătă, 6 februarie, PSD Maramureş i-a exclus din partid pe viceprimarul de Baia Mare Gabriela Hofer şi pe consilierul municipal Elena Cărăuşan. Cele două au fost acuzate că au votat la o şedinţă a Consiliului Local pentru efectuarea unei credit în sumă de 100 de milioane lei, deşi PSD a recomandat reprezentanţilor săi să se abţină asupra acestei propuneri a primarului Cătălin Cherecheş. Hofer, şefa femeilor PSD în Maramureş, spune că va contesta decizia „nestatutara, nelegală şi imorală” a partidului.

* Duminică, 7 februarie, preşedintele PSD Bucureşti, Robert Negoiţă, primar în sectorul 3 din Capitală, a fost acuzat că distruge organizaţia şi că intenţionează să vândă alegerile. „Noi l-am pus, noi îl dam jos; tocmai noi, oamenii din partid, de care îşi bate joc şi de care se foloseşte cu mârşăvie!”, spune într-un comunicat preşedintele executiv al PSD Sector 5, Ilie Rafael.

Organizaţia PSD Sector 5 va protesta astăzi, 8 februarie, începând cu orele 10.00, în faţa Primăriei Sectorului 3, împotriva preşedintelui PSD Bucureşti, domnul Robert Negoiţă.

* Sâmbătă, 6 februarie, deputatul Liviu Harbuz a fost desemnat de conducerea filialei PSD Neamţ să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ. Desemnarea lui Liviu Harbuz s-a făcut după ce a fost derulat un sondaj de opinie, în care au fost măsuraţi deputaţii Liviu Harbuz şi Vlad Marcoci, precum şi preşedintele organizaţiei municipale, Aurelia Simionică.

* Sâmbătă, 6 februarie: o demisie surprinzătoare a venit de la PSD Timişoara, unde şeful organizaţiei municipale, Sebastian Răducanu, a decis să renunţe la funcţia pe care o obţinuse în vara lui 2015. „Având în vedere situaţia creată recent în plenul Consiliului Municipal Timişoara, când viceprimarul PSD, domnul Traian Stoia, a girat un buget care riscă să aducă oraşul nostru în incapacitate de plată, încălcând grav principiile social-democrate şi disciplina de partid, am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Timişoara a Partidului Social Democrat”. Şef interimar al PSD Timişoara a fost ales deputatul Florin Bîrsăşteanu.

* Sâmbătă, 6 februarie, preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a precizat că la nivelul judeţului există ideea formării unei Uniuni Democrate a Mureşenilor Români (UDMR), care se concureze alianţa maghiară din judeţ, conform „Zi de i Mureş”. „Cred că cea mai bună alianţă acum, după ce Partidul Popular Maghiar din Transilvania merge cu UDMR, ar fi să facem şi noi un UDMR, Uniunea Democrată a Mureşenilor Români. În Uniune ar putea fi invitate majorităţile de români unde suntem noi minoritari. Dacă UDMR merge pe vot etnic s-ar putea ca în comunele unde suntem minoritari să facem acelaşi lucru”, a spus liderul social-democraţilor din judeţul Mureş.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.