Modernizarea Maternității „Cuza Vodă“ Iași

Modernizarea Maternității „Cuza Vodă“ Iași

Conducerea Consiliului Județean (CJ) și cea a Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă Iași au stabilit principalele obiective pentru modernizarea unității medicale.

Astfel, se va achiziționa un mamograf nou, deoarece cel vechi, produs în anul 1986, nu mai deține autorizație de funcționare pe motivul uzurii fizice și morale. De asemenea, trebuie cumpărată o stație de oxigen deoarcee acum se folosește una închiriată, pentru care se plătesc lunar aproximativ 15.000 de euro. Investiția într-o stație de oxigen nouă se poate amortiza în cel mult 10 luni.

În plus, va fi inițiat un program de depistare a cancerului de col uterin. În acest sens, se va achiziționa aparatura portabilă necesară dignosticării bolii.

Consolidarea și reabilitarea pavilionului C.7 – care, din punct de vedere tehnic, prezintă un risc seismic ridicat, planșeele fiind din lemn cu stuf, iar acoperișul din tigla, reprezintă una dintre necesitățile majore ale spitalului. Sunt necesare reparații exterioare la pavilioanele – C1, C2, C3, C4. C5 și B3 deoarece în ultimii 15 ani la acestea nu s-au făcut intervenții.

Conducerea Maternității intenționează înființarea Centrului Regional de medicină materno-fetală, care ar urma să cuprindă un serviciu de imagistică cu RMN fetal, mamograf, ecograf, două cabinete de consultații, o sală de operație pentru mica chirurgie, destinată efectuării de biopsie de vilozități coriale, amniocenteze, cordonocenteze, două saloane cu paturi, un compartiment de genetică, dotat cu cele mai performante echipamente pentru diagnosticul antenatal și postnatal, o bază de învățământ pentru rezidenți și medici, dotată cu o bibliotecă și un centru de simulare pentru obstetrică și neonatologie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.