Motivul îngrijorător pentru care a fost amendată Herbalife

Motivul îngrijorător pentru care a fost amendată Herbalife

Herbalife este răspândită în multe țări ale lumii, inclusiv în România. Comercializează în principal suplimente nutritive și produse cosmetice și se bazează pe vânzări directe prin metoda Multi Level Marketing.

Acuzată de înșelarea consumatorilor de către Comisia Federală de Comerț din SUA, Herbalife a ales să plătească o sumă fabuloasă pentru închiderea investigației și evitarea unor acuzații mai grave (schemă piramidală) arată cbsnews.com.

Herbalife, înregistrată în insulele Cayman, anunțase încă din februarie că se află în discuții cu FDC (Comisia Federală de Comerț) pentru rezolvarea unei investigații privind practici comerciale înșelătoare, potrivit extranews.ro.

În urma înțelegerii cu autoritățile, Herbalife nu își va mai plăti distribuitorii în funcție de numărul membrilor noi recrutați și a vânzărilor acestora (schemă piramidală), ci doar raportat la operațiunile desfășurate ca orice agent comercial, ceea ce duce la o restructurare profundă a modelului de afaceri practicat de companie.

În afara amenzii de 200 milioane dolari, compania va trebui să despăgubească clienții pentru pierderile suferite în urmă acestor practici înșelătoare.

Acuzele de înșelătorie se bazează pe plângerile distribuitorilor recrutați pe bandă rulantă cu promisiunea unor câștiguri fabuloase din rețelele ce urmau să fie construite de fiecare. Majoritatea celor recrutați renunțau însă pe măsură ce își dădeau seama că nu pot aduce noi adepți în sistemul Multi Level Marketing.

Sursa foto: herbalife.com

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.