Movilă a rămas fără partid. Reacţia lui Traian Băsescu

Movilă a rămas fără partid. Reacţia lui Traian Băsescu

Petru Movilă, vicepreşedinte la nivel naţional al Partidului Mişcarea Populară şi candidat din partea PMP la Primăria Municipiului Iaşi, a rămas fără partid. Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi a respins definitiv cererea de înregistrarea a formaţiunii politice Mişcarea Populară.

Pe 15 decembrie 2015, Tribunalul Bucureşti acordase personalitate juridică partidului condus de Traian Băsescu. Însă, în urma contestaţiei depuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, astăzi, 18 martie 2016, Curtea de Apel a respins definitiv cererea de înregistrare a PMP.

Printre motivele invocate de procurori în contestaţie se numără şi cel potrivit căruia există asemănări prea mari între „Mişcarea Populară” şi „Partidul Mişcarea Populară” şi între siglele celor două formaţiuni. Mai mult, procurorii apreciază că această confuzie nu a rămas la nivel teoretic, ci a început să se reflecte şi în presă.

La Iaşi, unde deputatul Petru Movilă se considera în cărţi pentru Primăria Iaşi, lucrurile au început să ia o turnură ciudată, mai mulţi membri de partid anunţându-şi intenţia de a migra spre alte partide.

Cu surprindere am aflat că înregistrarea Mişcării Populare a fost respinsă la solicitarea procurorilor. Este fără precedent ca procurorii să facă contestaţie la înregistrarea unui partid. Mai mult, judecătorii CAB au admis contestaţia în complet de divergenţă, deşi zilnic sunt înfiinţate noi partide. Trebuie să respectăm decizia. O fi consecinţa faptului că „Secta Securităţii Naţionale” a stabilit că în România trebuie să existe doar două partide mari, controlabile? V-aţi încurcat băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul. PMP, refaceţi listele de semnături pentru candidaţi”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.