Municipalitatea ieșeană introduce cardul SeniorIS pentru pensionarii ieșeni

Municipalitatea ieșeană introduce cardul SeniorIS pentru pensionarii ieșeni

Primăria Iași a decis înlocuirea abonamentelor gratuite pentru pensionari în mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public (CTP), facilitate pe care municipalitatea o acordă cu sprijinul operatorului de transport și al Direcției de Asistență Socială (DAS) prin introducerea cardului SeniorIS.

Printre avantajele acestui card, se numără eliminarea timpilor de stat la rând a persoanelor în vârstă care beneficiază de această facilitate și care în fiecare an sunt nevoite să își vizeze legitimațiile de transport. Aceste carduri nu vor mai trebui vizate, bazele de date fiind actualizate de DAS și CTP lunar.

Totodată, introducerea acestor carduri va duce și la eliberarea chioșcurilor de bilete pentru cei care cumpără titlurile de călătorie. Un alt avantaj constă în scăderea costurilor de operare, în condițiile în care după vizarea legitimațiilor, era necesar un volum de muncă de cel puțin două luni pentru actualizarea noii baze de date.

Nu în ultimul rând, la fel precum StudentIS, cardul SeniorIS presupune folosirea unei tehnologii smart în implementarea acestei măsuri, prin extinderea aplicației deja existente 24Pay.

Cardurile SeniorIS vor începe să fie distribuite către zecile de mii de beneficiari după votarea unei hotărâri de Consiliu Local pentru aprobarea noului model de legitimație, precum și modalitatea de eliberare a acestora.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.