Mustaţă de 4,29 m lungime

Mustaţă de 4,29 m lungime

Recordul pentru cea mai lungă mustaţă din lume îi aparţine indianului Ram Singh Chauhan. Conform Guinness World Records 2012, mustaţa lui Ram Singh Chauhan are o lungime de 4,29 metri şi a fost măsurată în cadrul show-ului TV italian „Lo Show dei Record”, la 4 martie 2010.

Ram Singh Chauhan, 60 de ani, nu şi-a tuns mustaţa de peste 40 de ani. El îşi petrece zilnic câte două ore pentru a o pieptăna.

Potrivit dailymail.co.uk, la 29 octombrie 2013, indianul declara că „a creşte o mustaţă este ca şi cum ai creşte un copil – chiar trebuie să ai multă grijă de ea. Mustaţa este un simbol al mândriei şi respectului. În India antică, o mustaţă însemna totul”.

O mustaţă atât de lungă are nevoie de un ritual de îngrijire atent, astfel încât în fiecare dimineaţă, la trezire, primul lucru pe care îl face este să îşi maseze mustaţa cu ulei de măsline, de cocos şi de migdale.

Această mustaţă i-a adus indianului numeroase avantaje. Printre altele, el a intrat în Cartea Recordurilor şi a jucat într-un film din seria James Bond.mustata-2

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.