NASA vrea să devieze un asteroid exact ca în filme VIDEO

Exact ca într-un film. Cu ocazia Zilei Mondiale a Asteroizilor, NASA a explicat în detaliu cum va proceda în 2022 ca să devieze traiectoria unui asteroid care ar putea „arde” Pământul.

Misiunea pregătită de NASA, denumită DART (Double Asteroid Redirection Test), va fi primul test major în vederea devierii unui corp ceresc. Sau, altfel spus, această misiune ne va arăta dacă suntem capabili să evităm catastrofele care amenință Pământul.

Acest subiect a fost, cel puțin până acum, foarte puțin studiat de știință. De ce? Motivele sunt multiple: în primul rând, coliziunile cu un asteroid sunt foarte rare, și, apoi, oamenii de știință au studiat în cea mai mare parte doar corpuri cerești care au un diametru mai mare de un kilometru.

Asteroizii au un diametru mai mic de un kilometru, dar mai mare de 140 de metri. Cu toste acestea, potențialul lor distrugător este imens.

NASA a prevăzut 3 scenarii pentru a lupta cu asteroizii. Primul seamănă cu cel din „Armageddon”, deoarece presupune explodarea unei încărcături nucleare în apropierea asteroidului, pentru a-i devia traiectoria. Există un risc: fragmente din asteroid ar putea amenința în continuare omenirea.

Cea de-a doua ipoteză: trimiterea unor sateliți artificiali spre asteroidul țintă, care vor exercita asupra acestuia o forță de gravitație care să-l devieze de la traiectoria inițială puțin cu puțin.

Cea de a treia soluție pare, până acum, cea mai bună. Avantaje: rapiditatea și niciun efect secundar pentru Terra. În 2020, NASA va lansa un impactor cinetic în spațiu, de 300 kg. În 18 luni, acesta se va alătura unui cuplu de asteroizi care se învârt unul în jurul celuilalt și care sunt potențial periculoși pentru Pământ. Cel mai mare dintre asteroizi, Didymos, măsoară 800 de metri în diametru. Satelitul natural al acestuia, Didymoon, are un diametru de 170 metri și va servi drept țintă. DART îl va lovi în 2020, cu o viteză de 6 km/s. Scopul: devierea satelitului Didymoon de la orbita sa inițială, modificându-i viteza.

Acest proiect ar trebui să devină operabil în 2019 și va fi pus în funcțiune între 2022 și 2024.

 

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.