Nebunie pe pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc

Mii de turiști au ajuns pe pârtia de la Câmpulung Moldovenesc. Schiorii s-au bucurat și de nocturna de pe una dintre cele mai spectaculoase pârtii din România care a fost inaugurată sâmbătă, 5 ianuarie 2019.

Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc, ce au demarat în 2009, ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2012, dar au fost sistate din lipsa finanţării la 80% grad de execuţie, fiind reluate în septembrie 2016.

Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri, pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă.

Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.

Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară.

Primul tronson al pârtiei, ce va fi inaugurat pe 5 ianuarie 2019, are o lungime de 2.850 metri, este de dificultate medie, fiind dotată cu instalaţie de telegondolă cu 33 de cabine, nouă tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 de metri cubi, 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie şi maşină de bătut zăpada.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.