Nervii ieșenilor, puși la încercare de lucrările la șoseaua Iași – Voinești

Nervii ieșenilor, puși la încercare de lucrările la șoseaua Iași – Voinești

Recent au început lucrările de modernizare a șoselei Iași – Voinești. Lucrările sunt executate de SC Enviro Construct SRL în cadrul unui contract în valoare de 6.311.904 de lei, fără TVA (7.511.165,76 lei, cu TVA) și vor dura maxim 24 de luni.

Lucrările pe care va trebui să le realizeze această societate se vor desfăşura pe o lungime de drum de 3,4 kilometri.

Indicatorii tehnico-economici aprobați de Consiliul Local prevăd că întreg proiectul durează 24 de luni. Proiectul de modernizare a șoselei Iași – Voinești nu cuprinde însă doar tronsonul unde se lucrează în prezent, ci lucrări până în Calea Galății, aproximativ 3 kilometri de unde se lucrează în prezent.

În etapa a doua, proiectul se va lega cu șoseaua Nicolina, inclusiv cu supralărgirea acestei șosele pe diverse porțiuni în vedere construirii unor benzi de stocaj sau de viraj de dreapta.

„Cel mai greu tronson este cel de care ne-am apucat. Presupune o excavare completă a tramei stradale pe ambele fire, în condiții de trafic, pentru că mare parte a lucrării nu presupune interzicerea totală a traficului. Probabil că pe parcursul lucrărilor vor fi și momente când vom fi nevoiți să interzicem, temporar, traficul în zonă, cu devierea acestuia pe șoseaua de centură, dar acest lucru doar în momentul în care vom ajunge cu lucrările în acele faze de execuție”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Un comentariu la "Nervii ieșenilor, puși la încercare de lucrările la șoseaua Iași – Voinești"

  1. Ioana   03/10/2019 at 11:06 am

    Chiar daca aceasta firma ENVIRO CONSTRUCT SRL a castigat licitatia ,Primaria Iasi nu trebuie sa supravegheze cum se comporta angajatii fata de cetateni ?Primarul Chirica probabil doreste din nou voturile noastre ! El poate , chiar sa anuleze licitatia daca sunt exagerari ! Stiti ca unii cetateni s-au imbolnavit de la o poluare exagerata ?In loc sa ne bucuram ca se face aceasta”modernizare” , locuitorii sunt supusi chinurilor iadului . Nu exista Primar care sa ne apere ,consilieri locali din toate partidele sau tot felul de departamente care sa intervina (mediu ,serviciul tehnic,etc)?Firma castigattoare a licitatiei nu tine sub control firmele SUBCONTRACTOARE ,este un adevarat haos , o adevarata cusca de lei! Pe SOS.VOINESTI locuiesc urmasii vechilor familii din Galata chiar urmasii celor care au venit din Italia sa construiasca acest drum .Suntem supusi exterminarii . Dau exemle de lipsa de control , organizare, de lipsa de masura in ceea ce priveste poluarea ! Se lucreaza numai pe partea stanga in sensul “spre Miroslava “,cu toate ca au stricat trotuar din prima clipa in partea dreapta ,facand tot felul de santuri si gropi .Este foarte usor sa strici mai ales cand alergi ca turbatul cu mini escavator pentru stricat doar( de stricat ceva bun ,nefiind necesar din prima clipa ). Apogeul neomeniei si indiferentei fata de oameni a avut loc la acel “DECAPAT ” facut la 2 noaptea din care a rezultat f.f.f mult praf ! Aceasta operatiune a fost realizata de catre un sir de utilaje ,printre care si unul care avea rol de ASPIRATOR . Au ales o intersectie unde exista un bloc care nu este inca locuit,dar exista si o locuinta din cele vechi unde erau si copii. Au DEVERSAT acea cantitate enorma de praf adunata din decaparea totala a sos. voinesti si pentru ca nu dormeam am vazut ca stalpul ,blocul si casa au fost acoperite de un nor IMENS DE PRAF . In urmatoarele zile am avut nevoie de tratament medical din cauza unor probleme de respiratie si diferite rani care au aparut pe fata ,la gura etc. Eu consider ca acel imens ASPIRATOR trebuia eliberat in camp nu in capul oamenilor,in orice caz nu in zone locuite .Apoi cred ca nu trebuie transformata SOS. Voinesti in drum de centura pentru ca specialistii au spus pe vremea lui Simirad ca VERSANTII(inclusiv GALATA ) trebuie protejati . De la sos Voinesti pana la”buza “DEALULUI GALATA sunt doar 100-150de metri. Solutia cu Str. Strugurilor sa fie un ajutor pentru circulatie este salvatoare(este acea strada care trecea prin mijlocul LIVEZII IAS GALATA ). Pot fi “n” solutii ,pentru a ajunge in Nicolina , nu SOS. VOINESTI paralela cu buza Dealului Galata. Un drum chiar cu 2 benzi prin fosta livada a LAS !

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.