Nici Iașiul nu e Londra, nici poneiul nu e… cal!

Nici Iașiul nu e Londra, nici poneiul nu e… cal!

Mihai Chirică (serios, a ajuns să fie mai recunoscut așa decât după adevăratul său nume) visează la cai verzi pe… străzile din Iași. Vă aduceți aminte când a dat zvon în rândul ieșenilor că vrea să înființeze patrulă călare în Iași, stârnind astfel amuzamentul tuturor?! Ei bine, încă nu a renunțat la idee.

Chirică a anunțat într-o conferință de presă bugetul care va fi alocat înființării patrulei călare. Vă sfătuiesc prietenește să vă așezați pentru că… suma ajunge undeva la peste 270.000 de lei, conform spuselor lui Mihăița. Da, ați calculat bine, adică peste 60.000 de euro din banii noștri, ai tuturor. Și stați așa că asta nu este tot. În prealabil, caii vor fi dresați timp de șase luni, urmând ca atunci când vor fi scoși pe străzi să arate exact ca ăia din Londra. Credeți-mă pe cuvânt, a spus-o chiar primarul Iașului.  „Vă rog să studiați patrula călare de la Londra. Exact așa o să-i îmbrăcăm și pe cai. Ei vin să aibă rol de prevenire, de patrulare, așa le și spune și sperăm să dea o nuanță frumoasă și aspectului urban”.

Ce nu știe Mihăiță încă (și e de înțeles că nu știe la cât e de mic) este că nici Iașul nu e Londra și nici poneiul nu e cal, oricât de mult și-ar dori el.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.