Nicio firmă nu vrea să deszăpezească drumurile din județul Iași

Nicio firmă nu vrea să deszăpezească drumurile din județul Iași

Negocierile desfăşurate între reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor cu cei ai unei asocieri de firme în vederea atribuirii contractului de deszăpezire în acest sezon rece s-au încheiat cu un nou eşec. DJADP susţine că oferta nu a întrunit condiţiile tehnice specificate în caietul de sarcini.

Reprezentanţii firmelor nu au fost de acord cu cerinţele Direcţiei, astfel că n use știe încă cine va face deszăpezirea pe drumurile din judeţ, care ţin de DJADP. Societatea are câteva maşini de deszăpezire, dar numărul lor nu este suficient.

S-a ajuns la negocieri directe după ce licitaţia lansată pe 25 iulie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice nu a înregistrat nicio ofertă. Mai mult, licitaţia a fost blocată timp de două luni de contestaţii care vizau mai multe prevederi din caietul de sarcini.

Șefii Direcţiei au relansat licitaţia, iar ofertele ar urma să fie deschise în aproximativ 30 de zile de la publicarea anunţului, adică în ajunul Crăciunului.

Pentru celelalte drumuri din judeţ, naţionale, comunale şi săteşti, se va interveni cu 22 de utilaje, iar parazăpezile au fost instalate deja de-a lungul a peste 3.000 dintre cei 14.000 de metri liniari prevăzuţi de-a lungul unor segmente de drumuri naţionale. La fel, 80 la sută dintre comune îşi pot degaja singure drumurile de zăpadă, iar celelalte au încheiat contracte cu terţi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.