Noi investiții pentru modernizarea drumurilor județene

Noi investiții pentru modernizarea drumurilor județene

Patru drumuri județene, cu o lungime totală de 47 de kilometri, sunt propuse pentru modernizare în următorii trei ani. Investiția estimată este 90 milioane de lei. În acest sens, în ședința din data de 29 octombrie, va fi supus votului consilierilor județeni proiectul de hotărâre pentru aprobarea unui credit de angajament pentru perioada 2019-2021.

Cea mai mare sumă, 55 milioane de lei, este prevăzută pentru modernizarea unui tronson de 29 kilometri de pe DJ 249D, intersecție DJ 249E-Moreni-Prisăcani-Măcărești-Grozești-intersecție DJ 244F.

Drumul județean 208G Kogălniceni-Oboroceni-intersecție DJ 280D este propus pentru a fi reparat pe o lungime de 5,4 kilometri, suma necesară fiind de 8,8 milioane de lei.

Totodată, pe DJ 208N se vor face lucrări pe 5,7 kilometri, între localitățile Lespezi și Vânători. În acest caz, investiția estimată este de 11,9 milioane de lei.

Pentru DJ 280D intersecție DN 28A (Ruginoasa)– Heleșteni se propuneț alocarea sumei de 14 milioane de lei pentru reabilitarea unui tronson de 6,5 kilometri.

„Am profitat de oportunitatea de a recupera, din fonduri europene, o parte dintre sumele investite de Consiliul Județean pentru lucrări la instituțiile subordonate și acum putem să le redirecționăm către alte obiective care au nevoie de investiții. Iașul are una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, iar investițiile necesare sunt pe măsură. Având în vedere aceste sume care se întorc în bugetul județului, putem să ne luăm angajamentul că vom demara noi investiții în infrastructura rutieră în următorii ani”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Un alt proiect important în acest sens a fost votat de consilierii județeni în ședința din luna septembrie. Atunci a fost aprobat creditul de angajament cu o valoare de 107 milioane de lei pentru așternerea de covoare asfaltice pe 200 de kilometri. Alți 93 de kilometri de drum județean sunt modernizați cu fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, în acest caz investiția fiind de 180 milioane de lei.

Un comentariu la "Noi investiții pentru modernizarea drumurilor județene"

  1. Gavriloaia Neculai   05/01/2019 at 6:48 am

    La multi ani.Domnule presedinte Marcel Popa, cand se va asfalta D.J. 208 Lespezi – Vinatori. In ambele comune sunt drumuri asfaltate, iar drumul D.J. 208 dintre Lespezi si Vanatori este numai cu gropi, apa si praf.Acest drum a fost asfaltat pe bucatele in ultimi 12 ani, respectiv 1 km in Vinatori si 1 Km la Lespezi.Domnule presedinte al C.J. Iasi cand face-ti o vizita si in comuna Vinatori, sa circulati si dv pe D.J.208. Cu acest prilej aveti ocazia sa vedeti acest drum, sa discutati cu autoritatile locale si cu cetatenii din cele doua comune. Primarii din cele doua comune, unul de la PNL si celalalt de la PSD nu sunt interesati de asfaltarea acestui drum. Cred ca le este frica sa faca demersuri legale la autoritatile judetene si centrale . Ei sunt multumiti ca sunt salariati la stat, vor sa iasa pe pensie si nu vor sa se puna rau cu Consiliul Judetean si Guvernul. O sa vina alegerile locale si iarasi o sa veniti cu promisiuni. Va rog sa-mi spune-ti cand se va asfalta D.J. 208. Multa sanatate si la multi ani!

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.