Noi sensuri unice în municipiul Iaşi

Noi sensuri unice în municipiul Iaşi

Municipalitatea ieșeană va implementa în perioada următoare o serie de măsuri în traficul rutier din oraș. Măsurile vor intra în vigoare după ce vor fi avizate.

În perioada următoare, municipalitatea va implementa un nou set de măsuri în trafic, totul urmând a depinde de mai multe sensuri unice.

Un prim exemplu în acest sens ține de zona Lascăr Catargi – Vasile Conta. În această zonă există un sens unic, pe Vasile Conta, pe sensul de la Parchet spre Policlinica Mare. Conform noilor proiecte, strada Lascăr Catargi va deveni una cu sens unic, șoferii urmând a urca dinspre Policlinica Mare spre sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și mai departe spre strada Sărărie. De asemenea, va fi sens unic și dinspre Bulevardul Carol I spre strada Nicolae Gane, în dreptul Muzeului Vasile Pogor. De asemenea, va fi sens unic și pe strada Nicolae Gane până jos la Vasile Conta.

Sensuri unice vor apărea și în zona Catedralei Mitropolitane din municipiul Iași. Astfel, strada Săulescu va deveni în totalitate una cu sens unic, șoferii urmând a circula pe sensul spre parcul Gulliver. Și strada Arh. G.M.Cantacuzino va deveni cu sens unic, șoferii urmând a veni doar dinspre parc spre Colonel Langa pe această rută.

Și zona centrală va suferi o serie de modificări în privința traficului rutier. Astfel, o porțiune din strada Agatha Bârsescu se va transforma în sens unic. Este vorba despre zona de la intersecția cu strada Sf. Sava până la strada Maestrul Ion Baciu, în dreptul fostului sediu E.ON. Proiectul include și străzile din zona Sf. Lazăr. Astfel, șoferii vor putea intra direct de pe strada Sf. Lazăr după strada Moldovei până pe strada Melodiei. Tot în zonă, în dreptul rondului din zona străzii Moldovei, se va putea circula pe sens unic și pe strada Icoanei.

Pentru zona Codrescu se va ajunge la sens unic de la intersecția cu strada Gh. Asachi până la strada Oastei, în dreptul Liceului „Ibrăileanu”. Și în dreptul căminului Gaudeamus se va circula în sens unic până spre strada Codrescu. Pe strada dinspre Oastei spre Gaudeamus se va circula pe sens unic, iar cei care vor să iasă spre Bulevardul Carol I o pot face pe porțiunea din dreptul căminului studențesc. Și pe strada Titu Maioescu până spre strada Văscăuțeanu ar urma să fie implementat sens unic pentru conducătorii auto.

Municipalitatea a luat în calcul și aleea Decebal. În această zonă a orașului se va putea circula dinspre Aleea Decebal spre Aleea Rozelor pe sens unic, dar și invers, spre Șoseaua Națională din dreptul Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.